Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
4. 10. 2015,
1.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jose Mourinho Chelsea Ronald Koeman Southampton

Nedelja, 4. 10. 2015, 1.01

8 let

Mourinho ne gre nikamor: Če me nočejo več, me bodo morali odpustiti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Portugalski trener Jose Mourinho je v pretekli sezoni Chelsea popeljal na angleški prestol, v tej sezoni pa je po osmih krogih s pičlimi osmimi točkami na katastrofalnem 16. mestu. Se mu maje stolček?

Kaj se dogaja s Chelseajem? Modri imperij, ki je v pretekli sezoni pod vodstvom Joseja Mourinha dokaj suvereno osvojil naslov angleškega prvaka, razpada. Točke izgublja skoraj na vsakem koraku, ugled razprodaja tako na Otoku kot tudi v Evropi. V tej sezoni je Chelsea v angleškem prvenstvu izgubil že štirikrat, čeprav je odigral le osem tekem. Nahaja se na zanj sramotnem 16. mestu in se spogleduje celo z izpadom v drugo ligo.

Chelsea je nazadnje tako slabo začel sezono pred 37 leti, takrat je celo zapustil elitno ligo. Če bi se zgodovina ponovila, bi bilo to prvovrstno presenečenje. Za dodatne pretrese in krizo, v kateri so se znašli angleški prvaki, je poskrbel nepričakovan domač poraz proti Southamptonu (1:3), stvari pa so še dodatno začinile Mourinhove besede po srečanju, ko je dokaj pogosto omenjal besedo "odpustiti".

Prepričan je, da bo Chelsea med najboljšimi štirimi

Poudaril je, da nikakor ne razmišlja o tem, da bi zapustil Chelsea. "Če me klub noče več, me bo moral odpustiti. Sam ne bom zbežal stran," je poudaril Portugalec, ki za vodilnim Manchester Cityjem zaostaja okroglih deset točk. "Težko bo postati prvak, saj imamo vedno večji zaostanek, sem pa prepričan, da bomo končali med najboljšimi štirimi," je dejal Mourinho, ki bi s tem svoje izbrance popeljal vsaj do nove sezone v ligi prvakov.

O sebi je imel vedno visoko mnenje, zato angleške javnosti niso presenetile njegove naslednje besede: "To je morda prelomen trenutek v zgodovini kluba. Če me bodo odpustili, bodo odpustili najboljšega trenerja, kar ga je ta klub kadarkoli imel," je poudaril svoje dosežke z modrimi, s katerimi je osvojil vse razen evropskega naslova. Če bi ga Chelsea odpustil, ga ne bi prvič. Modre je prvič zapustil leta 2007, ko je bil zanj usoden domači remi z Rosenborgom.

Tako visoko je doma izgubil le še z Realom

Ko je Chelsea razočaral domače privržence in v soboto izgubil proti Southamptonu z 1:3, je Mourinho doživel najvišji poraz na Stamford Bridgeu, odkar je na klopi modrih. Še nikoli pred tem na domačem štadionu v premier league ni prejel treh zadetkov. Tako visoko je doma izgubil le še proti Realu na španskem el clasicu proti Barceloni (1:3). To je bil šele njegov sedmi prvenstveni poraz v trenerski karieri, ki ga je doživel na domačem igrišču.

"Razlika je bila v tem, da smo na začetku drugega polčasa, ko smo prišli iz slačilnice, pritisnili Chelsea in se fantastično gibali po igrišču," je Nizozemec Ronald Koeman, uspešen trener Southamptona, pojasnil, zakaj je imelo srečanje tako različna polčasa. Chelsea je prek Williana hitro povedel, nato so gostje v izdihljajih prvega dela izenačili, v drugem polčasu pa modre zvezdnike dokončno spravili na kolena. Blestel je Sadio Mane, nekdanji soigralec Kevina Kampla pri Salzburgu, ki je bil tudi izbran za igralca tekme.

Ne spreglejte