Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
30. 12. 2012,
17.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 30. 12. 2012, 17.27

8 let

Mourinho ne čuti pritiska, de Gea namesto Casillasa?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pritisk, s katerim se v teh dneh spopada Jose Mourinho, bi bil usoden za mnoge trenerje. Portugalcu, čeprav mu večina navijačev Reala maha z belimi robčki, (še) ni segel do živega. Bo nekoč selektor?

Govoric o tem, da je že domenjen z vodstvom pariškega kluba PSG in bo bogatim Katarcem segel v roke po koncu vihrave sezone, je v Španiji vedno več. Nekatere portugalskega stratega povezujejo tudi s selitvijo v Manchester, predvsem na Old Trafford, tistih, ki nakazujejo plodno sodelovanje z Realom tudi v prihodnje, pa je vedno manj. Dejstvo je, da se je Jose Mourinho v španski prestolnici znašel na najnižji stopnji zaupanja javnosti. Slednje je izpuhtelo zaradi alarmantnega zaostanka za Barcelono (že 16 točk!), pa tudi neprestanih medijskih obračunavanj odrezavega trenerja, ki brez dlake na jeziku skrbi za rojevanje novih afer. Zadnja je močno odjeknila. Ko je na rezervni klopi končal kapetan ter ponosni simbol navijačev Reala, presenečeni Iker Casillas, je Mourinho v očeh milijonske vojske privržencev ''belih baletnikov'' izgubil ogromno ugleda.

Mourinho: Mediji se poslužujejo tudi laži

Pritisk je v obdobju, ko Real počiva, igralci pa si med turbulentnim novoletnim počitkom polnijo baterije, ogromen. A Mourinho, ki se je oklical za trenerja posebne vrste, naj bi mu bil kos. ''Na pritisk sem že navajen. Prejšnji teden se je mnogim zdel slab, sam pa menim, da je bil fantastičen. Žal pa morajo mediji prodajati svoje zgodbe, zato se včasih poslužujejo tudi laži,'' je v Dubaju, kjer je na slovesni prireditvi v roke prejel priznanje za najboljšega trenerja v letu 2012 (dogodek je priredil Globe Soccer), dejal Mourinho in ponovil, da je v tej sezoni njegov največji cilj osvojitev lige prvakov. ''Postal bi prvi, ki je v zgodovini postal evropski prvak s tremi različnimi klubi. To bi bil tudi jubilejni deseti naslov Reala. Nihče še nima dvomestnega števila največje evropske lovorike,'' poudarja strateg Reala. Vprašanje pa je, ali bi mu evropski naslov prinesel vrnitev spoštovanja navijačev.

De Gea namesto Casillasa, Mourinho bi bil rad selektor

V to, da bi podal odstopno izjavo, ne verjame nihče. Predvsem navijači, saj bi v tem primeru ostal brez bogate odpravnine. Če pa bi mu rdečo luč prižgalo klubsko vodstvo, bi si močno napolnil že tako bogato denarnico, kar bi bil nov udarec za zadolženi Real. Dolžan naj bi bil okrog 270 milijonov evrov. Parižani bojda Mourinhu ponujajo bajeslovno letno plačo v višini 15 milijonov evrov. Za polovico več, kolikor v Madridu v tem trenutku zasluži najboljši strelec Cristiano Ronaldo.

Za novo novinarsko ''bombico'' je poskrbel angleški časnik The Sun, ki poroča o tem, da naj bi Real na naslov Manchester Uniteda, s katerim se bo kmalu udaril za četrtfinale lige prvakov, pripravil ponudbo za vratarja Davida de Geo. In to v vrednosti 27 milijonov evrov. Je to signal, da se že išče morebitna zamenjava za Casillasa, ki se je znašel v trenerjevi nemilosti? Če je namigovanja Otočanov potrebno vzeti z rezervo, pa bi lahko nekoliko manj Mourinhovo željo, ki jo je izpovedal v Dubaju. ''Rad bi bil selektor portugalske reprezentance, a menim, da zdaj za to še ni primeren čas,'' sporoča trener, ki se je na evropski prestol podal s Portom in Interjem, pri Chelseaju pa osvajal angleške lovorike kot po tekočem traku. Po stresnih izkušnjah v vlogi klubskega trenerja bi morda mir našel na selektorskem stolčku. Ronaldo s Portugalsko še čaka na vrhunski dosežek na največjih prvenstvih.

Ne spreglejte