Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 1. 2013,
7.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 13. 1. 2013, 7.00

8 let

Mourinho zadovoljen kljub velikemu spodrsljaju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Real Madrid si je v 19. krogu španske primere division privoščil velik spodrsljaj in v gosteh pri zadnjeuvrščeni Osasuni osvojil le točko.

V zadnjih tekmah je Real s sijajnimi predstavami in goli reševal Cristiano Ronaldo, ki pa tokrat ni imel pravice nastopa, kar se je Madridčanom takoj poznalo. Čeprav so igrali pri zadnjeuvrščenemu moštvu, so v Pamploni streljali s praznimi naboji in osvojili le točko (0:0), kar pomeni, da se jim lahko Barcelona, ki drevi igra v Malagi, z novo zmago oddalji za kar 18 točk, kar se zdi neverjetno na polovici sezone španskega prvenstva. Seveda se je trener španskih prvakov Jose Mourinho spet znašel na udaru kritikov, ki bodo še toliko bolj glasni, saj je bil po koncu tekme proti Osasuni presenetljivo zadovoljen.

''Ni si bilo lahko ustvarjati priložnosti proti takšni ekipi, kot je Osasuna. Mi smo imeli nekaj priložnosti. Ne veliko, a nekaj jih je bilo. Žal jih nismo izkoristili,'' je z zanimivimi besedami po koncu tekme postregel Portugalec in nadaljeval: ''Všeč mi je, kako je reagirala ekipa. Kar nekaj nogometašev je igralo odlično. Raul Albiol in Fabio Coentrao si zaslužita pohvale, saj sta igrala zelo dobro, čeprav sta se vrnila po dolgotrajnih poškodbah.'' Mourinho, ki je v zadnjih tednih na udaru navijačev, ni prenehal s pohvalami na račun svoje ekipe. ''V zadnjih tekmah smo v obrambi igrali res dobro, kar me veseli,'' je še povedal in nekaj besed namenil tudi kapetanu Ikerju Casillasu, ki je zadnji dve prvenstveni tekmi pričel na klopi, tokrat pa – razumljivo, saj je bil Adan kaznovan zaradi rdečega kartona, ki ga je prejel v prejšnjem krogu -, branil od prve minute. ''Na zadnjih tekmah je igral dobro. Všeč mi je bilo, kako je igral proti Celti v pokalu med tednom. Dvignil je ekipo. Je pa prezgodaj govoriti, ali bo branil tudi na naši naslednji tekmi,'' se je Mourinho razgovoril o ikoni madridskega velikana. Zanimive, čudne besede, ki govorijo o tem, da se v glavi tega izjemno trofejnega portugalskega trenerja dogaja marsikaj. Kaj, je težko ugotoviti. Je pa jasno, da bo v španski prestolnici, vsaj kar se tiče nogometa, v naslednjih tednih še kako zanimivo.

Ne spreglejte