Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 1. 2013,
20.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 10. 1. 2013, 20.47

8 let

Casillas: Mourinhu bom dokazal, da je naredil napako

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Iker Casillas preživlja burne tedne, saj je bil na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah madridskega Reala na klopi. Španski vratar pa je prepričan, da je trener Jose Mourinho ravnal napak.

Najprej je bil presenetljivo na klopi na zadnji prvenstveni tekmi Reala v lanskem letu. Prednost je dobil Adan, Madridčani pa so z 2:3 izgubili v gosteh pri Malagi. Sledili so burni dnevi v španski prestolnici, navijači so bili besni na Joseja Mourinha, ki pa se ni zmenil zanje in tudi na prvi prvenstveni tekmi Reala v letošnjem letu, proti Realu Sociedadu, kapetana Reala posadil na klop, kar se mu je maščevalo. Pri vodstvu Reala z 1:0 je Adan zakrivil enajstmetrovko in gostom omogočil, da so se vrnili v igro, sam pa si prislužil predčasno pot pod prho. Že po šestih minutah igre je tako na igrišče vstopil Casillas in Realu pomagal do zmage s 4:3. V sredo so Madridčani igrali povratno tekmo osmine finala pokala proti Celti in lovili zaostanek z 1:2, delo pa opravili z odliko. Zmagali so s 4:0 in brez težav napredovali v četrtfinale. Med vratnicama je bil tokrat spet Casillas, ki je po visoki zmagi stopil pred novinarje in brez ovinkarjenja govoril o dogajanju na Santiagu Bernabeu v zadnjem času.

''Nisem v slabi formi, a bom pač treniral še bolj zavzeto in še več, da bom boljši. Da bom dokazal, da si zaslužim mesto v enajsterici. Mourinhu bom dokazal, da se je zmotil,'' je bil odločen najboljši vratar na svetu zadnjega obdobja, ki očitno dokaj mirno prenaša ponižanja, ki mu jih je v zadnjem času privoščil portugalski trener. ''Če je ocenil, da sem se v ekipi počutil preveč sproščeno in nedotakljivega, mu ne morem očitati ničesar. On je vodja in sprejema odločitve, za katere misli, da so najboljše za Real,'' je še povedal vratar, ki je s špansko reprezentanco osvojil dva evropska in tudi svetovni naslov. ''Trener mi ni pojasnil, zakaj me je posadil na klop, a tega niti nisem pričakoval. Kot sem že dejal, on je trener in sprejema odločitve, ki mu jih seveda ni treba razlagati,'' je dodal Casillas, ki je nekaj besed namenil tudi slabi formi, ki jo Real v tej sezoni kaže v španskem prvenstvu, v katerem sicer brani naslov iz minule sezone. Trenutno ima namreč za vodilno Barcelono že kar 16 točk zaostanka. ''Odigrali smo nekaj slabih tekem, zato smo trenutno tam, kjer smo. Zavedamo se, da je ubranitev naslova skorajda nemogoča, a se moramo boriti, dokler obstajajo vsaj teoretične možnosti za naslov,'' je pogovor zaključila ikona madridskega Reala.

Ne spreglejte