Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 10. 2015,
11.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jose Mourinho Chelsea Arsene Wenger kazen

Petek, 16. 10. 2015, 11.48

8 let

Mourinho ne bi bil Mourinho, če ne bi ponovno okrcal Wengerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Portugalski nogometni trener Jose Mourinho je znan po tem, da ima velikokrat (pre)dolg jezik. Ko mu je angleška zveza FA namenila kazen, ni bilo treba dolgo čakati na odziv trenerja Chelseaja.

Angleška nogometna zveza FA je Joseja Mourinha pred dnevi zaradi kritik sodnika kaznovala s 50 tisoč funti (56.810 evri) in mu pogojno za eno tekmo prepovedala delo. Trener Chelseaja si je kazen prislužil zaradi kritiziranja sodnikov po tekmi s Southamptonom 3. oktobra.

Tekmo je njegova ekipa izgubila z 1:3, po njej pa je Mourinho o sodniku Robertu Madleyju dejal, da si ni upal zapiskati najstrožje kazni za njegovo ekipo in da je sodnike strah, da bi karkoli dosodili v korist Londončanov.

Vsaka izrečena beseda predstavlja veliko tveganje

Portugalec je kazen pospremil z začudenjem in izjavo, da bo naslednjič najbrž dobil še elektronsko nadzorno zapestnico. Denarna kazen ima takojšen učinek, prepoved opravljanja dela na eni tekmi pa bo obveljala, če bo Portugalec v prihodnjih 12 mesecih poskrbel še za kakšno podobo kršitev pravil, ki določajo vedenje trenerjev, so sporočili iz FA.

Zdaj se je že približal temu, da kazen izgubi status pogojne kazni. "Vsaka beseda, ki jo izrečem, je zame veliko tveganje. Še dobro, da nisem dobil elektronske nadzorne zapestnice. Najbrž pa tudi to ni prav daleč," ni mogel iz svoje kože Portugalec, ko je v četrtek v Londonu predstavljal svojo avtobiografijo s preprostim naslovom Mourinho. Dodal je, da je tudi denarna kazen prava sramota.

Mourinho ponovno obračunal z Wengerjem

Mourinho je obračunal tudi s tekmecem na trenerski klopi Arsenala Arsenom Wengerjem. Ta je sodnika Mika Deana pred mesecem dni po derbiju med londonskima kluboma označil za šibkega in naivnega, a ga zveza FA ni kaznovala.

"Razlika med bati se in biti šibak ali naiven je takšna: za strah plačaš 50 tisoč funtov, za naivnost in šibkost pa nič. Dobro, da to zdaj vemo, trenerji se bomo lahko na novinarskih konferencah po tekmah zgledovali po tem," je še pribil Portugalec.

Ne spreglejte