Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 4. 2013,
0.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Real Madrid Jose Mourinho Xabi Alonso Gonzalo Higuain

Četrtek, 4. 4. 2013, 0.22

8 let

Mourinho navdušen nad obrambo, Pepe napovedal gol Higuaina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bitka je dobljena, vojna še ne, so po izjemni zmagi nad Galatasarayem sklepčni pri Realu. Resnica ni ravno taka, saj je "beli balet" takorekoč že napredoval v polfinale.

"Vedeli smo, da imamo izjemno ekipo, izjemne napadalce, a kar me mnogo bolj navdušuje, je igra v obrambi. Gledano z mojega zornega kota smo v obrambi delovali veliko bolje kot v samem napadu. Menim, da bi lahko zadeli večkrat, a obrambno smo delovali brezhibno in povsem onemogočili njihove najbolj nevarne nogometaše," je takoj po tekmi hvalil obrambo svojih varovancev Jose Mourinho in se že ozrl proti Carigradu, kjer jih čaka še povratno srečanje: "Če zadenemo v gosteh, bi moral Galatasaray zadeti kar petkrat, a v nogometu sem videl že takšne reči, da me ne more ničesar več presenetiti. Vemo, da je na areni Türk Telekom izredno težko igrati, pred svojimi navijači bodo domačini izjemno nevarni."

Turki na povratnem srečanju ne bodo mogli računati na usluge njihovega prvega strelca Buraka Yilmaza, ki je v 78. minuti neupravičeno "porumenel" zaradi domnevnega simuliranja. Na drugi strani po pa bo čez šest dni zaradi istega razloga počival tudi branilec Madridčanov Sergio Ramos. Jasno je, kdo bo koga bolj pogrešal.

"Imamo rezultat, ki smo si ga želeli, dali smo tri gole in ob tem nismo prejeli nobenega. V Carigradu naš čaka še 90 minut igre, igrati pa bomo morali podobno kot danes," je z nasmehom na obrazu razlagal Xabi Alonso, ki je bil tudi podajalec pri zadnjem zadetku domačinov. Končni izid 3:0 je postavil rezervist Gonzalo Higuain, ki je v 65. minuti zamenjal Francoza Karima Benzemaja. "Vedeli smo, da nas povratno srečanje čaka v Turčiji, zato smo si hoteli že na prvi tekmi priigrati prednost. Že od samega začetka smo krenili z vsemi razpoložljivimi sredstvi in ničesar prepustili naključju. Rezultat 3:0 je odličen rezultat, veseli pa me tudi, da sem se tudi sam vpisal med strelce. Na klopi mi je Pepe dejal, da bom zadel in njegove besede so se uresničile. Zadetek posvečam prav njemu."

Ne spreglejte