Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 9. 2013,
7.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jose Mourinho Chelsea Basel

Četrtek, 19. 9. 2013, 7.18

8 let

Mourinho izgubil že drugič v tem tednu: Pri igralcih pogrešam zrelost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi krog lige prvakov ni prinesel veliko presenečenj. Največjega je priredil Basel, ki je v gosteh ugnal Chelsea ter Joseju Mourinhu zadal glavobol, saj je na klopi modrih izgubil drugič zapored.

Švicarski prvak je ne tako davno nazaj Manchester Unitedu preprečil napredovanje v osmino finala lige prvakov. Zdaj je v ligi prvakov primazal zaušnico še Chelseaju, ki je v novo evropsko sezono vstopil okrepljen in poln visokih pričakovanj. Po uvodnem nastopu pa se mora zamisliti, saj je ostal brez načrtovane zmage, hkrati pa pridobil spoznanje, da čaka znamenitega portugalskega stratega še veliko dela, preden se bo lahko pohvalil z uigrano londonsko zasedbo. "Nič, izgubili smo tri točke, ki jih bomo morali nadoknaditi nekje drugje. V Baslu, Gelsenkirchnu ali pa Bukarešti. Morda povsod, ali pa vsaj ponekod. Tega poraza se nismo nadejali, a naš cilj ostaja isti. Želimo osvojiti vsaj drugo mesto in napredovati v osmino finala. In zanj se bomo borili ter v njega verjeli do zadnjega," je naznanil Jose Mourinho, ki se mu je na klopi Chelseaja pripetilo nekaj nezaslišanega. V enem tednu si je privoščil dva poraza. Najprej v domačem prvenstvu z Evertonom (v gosteh), nato pa še v ligi prvakov z Baslom (doma).

Mourinho prevzel odgovornost za poraz

Brazilec Oscar je resda s čudovitim zaključkom v zadnji minuti prvega polčasa na Stamford Bridgeu poskrbel za vodstvo, ki pa je trajalo le do 71. minute. Takrat je Mohamed Salah z izenačenjem sprožil alarm, nato pa je Marco Streller poskrbel za popoln preobrat in največjo senzacijo prvega kroga. "Basel je prvič zadel ravno po našem najboljšem obdobju, ko smo napadli goste, stresli okvir vrat in imeli še dva nevarna strela v okvir vrat. Pozneje je izkoristil napako, ki so si jo v naši obrambi privoščili trije igralci," je dejal Portugalec ter prevzel odgovornost za poraz. "Pri igralcih pogrešam zrelost. Niso kos določenim pritiskom med tekmo. Ko je Basel izenačil, jih je to preveč potrlo," je podal kritiko na račun nogometašev, o predstavah posameznikov pa ni želel razpredati. Dejal je le, da ga je 36 milijonov vreden novinec Willian zadovoljil, medtem ko Samuel Eto'o potrebuje še nekaj časa, da si povrne stari sijaj. Ko je Mourinho v prvem obdobju vodil Chelsea, ni nikoli izkusil domačega poraza v skupinskem delu lige prvakov. Po vrnitvi na odgovorno mesto na štadionu Stamford Bridge ga je že ob prvi priložnosti. "Tako kot naši navijači gremo tudi mi domov razočarani ter žalostni, a jutri zjutraj nas že čaka trening. Imamo na voljo dva dni, da se pripravimo na naslednji dvoboj. To je edino zdravilo, ki ga po porazih poznam v nogometu. Da se še naprej trudiš in verjameš v to, kar delaš," je razkril nekdanji trener madridskega Reala, ki ga v premierligi konec tedna čaka mestni obračun s Fulhamom. Bo ljubljenec navijačev prekinil črni niz?

Ne spreglejte