Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 4. 2016,
21.25

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

ND Gorica NK Krško

Sobota, 16. 4. 2016, 21.25

7 let, 11 mesecev

Mladi Nigerijec tik pred zdajci zadel za zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Nogometaši Gorice so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali novomeško Krko z 1:0 (0:0).

Dvoboja Gorice in Krke ni postregel z bogato bero priložnosti, nevarnih strelov, lepote v igri, je pa zato tekma dala dramatičen razplet. Povsem v zadnjih sekundah sodniškega dodatka je edini gol na tekmi dosegel Bede Osuji za zmago Gorice, ki se je le na točko približala tretjeuvrščenim Domžalam. Krka, ki je v Novi Gorici izgubila petič zapovrstjo, ostaja zadnja s štirimi točkami zaostanka za Koprom. Krka je tudi najslabša pri zbiranju točk v gosteh, doslej jih je osvojila le enajst.

Prvi polčas je bil vse prej kot razburljiv. Prve pol ure je minilo brez priložnosti, Novomeščani so v statistiko vpisali praktično vse strele v prvem polčasu, a nobeden ni bil posebej nevaren. Novogoričani so šele v 37. minuti malce resneje zagrozili, po kotu je dvakrat uspešno posredoval Miodrag Mitrović. V 40. minuti je bil na drugi strani z roba kazenskega prostora nenatančen še Nana Welbeck-Maseko, tako da sta ekipi na odmor šli brez zadetkov.

Tudi v drugem polčasu priložnosti ni bilo, zaključni streli so bili redki. Šele v 83. minuti so si gledalci lahko vsaj malce dali duška, ko je Marshal Mfon Johnson sprožil z dobrih 20 metrov, z lepo obrambo pa se je izkazal Mitrović.

Ko je kazalo, da se bosta tekmeca razšla z delitvijo točk, pa je udaril Bede Osuji. Novogoričani so izpeljali protinapad, žogo je z leve strani natančno na Osujievo glavo podal Sandi Arčon, goriški nogometaš pa je neoviran zadel za zmago.

Gorica : Krško 1:0 (0:0)

Športni park, gledalcev 400, sodniki: Kovačič (Grosuplje), Mikača (Višnja Gora) in Švarc (Ivančna Gorica).

Strelec: 1:0 Osuji (90.).

Gorica: Sorčan, Celcer, Gregorič, Burgić (od 79. Osuji), Arčon, Kolenc, Kavčič, Mevlja, Martinović (od 58. Kapić), Johnson, Nagode (od 69. Nunić).
Krka: Mitrović, Bogdan, Vučkić, Brkljača (od 59. Mojstrovič), Kostanjšek, Marotti, Boccaccini, Welbeck-Maseko, Perić (od 64. Aniekan), Dangubić (od 86. Marjanović), Majcen.

Rumeni kartoni: Mevlja, Kapić; Boccaccini, Brkljača, Kostanjšek, Majcen.

Ne spreglejte