Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
25. 3. 2013,
14.32

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miran Pavlin NK Maribor NK Maribor Bojan Ban

Ponedeljek, 25. 3. 2013, 14.32

8 let, 3 mesece

Miran Pavlin zapušča Maribor: Hvala vsem, veliko sem se naučil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji slovenski reprezentant Miran Pavlin zapušča NK Maribor. "Vijolicam" je pomagal kot strokovni sodelavec, a se je razdalja med Ljubljano in Mariborom izkazala za preveliko oviro.

V času reprezentančnega premora je mariborski tabor doletela sprememba v strokovnem vodstvu. Izbranci Darka Milaniča kljub novemu poslabšanju vremena nemoteno vadijo in se v okviru zmožnosti, saj je igralne površine pobelil sneg, pripravljajo na nadaljevanje prvenstva, vmes pa je prišlo do ene spremembe v organizacijskem ustroju kluba. S sporazumnim dogovorom Miran Pavlin ne bo več sodeloval z NK Maribor. "Res je. S klubom smo se prijateljsko razšli. Ni prišlo do nasičenja, ampak je bila razdalja med Ljubljano in Mariborom enostavno prevelika, tako da je predstavljala preveliko oviro. Zdaj me čaka mesec dni počitka, nato pa bom najkasneje junija nadaljeval pot z novimi cilji. Bom pa ostal v nogometu," je Sportalu dejal 41-letni nekdanji reprezentant iz Britofa pri Kranju, ki je pustil v slovenskem nogometu, pa naj si gre za reprezentančnega ali pa klubskega, ogromen pečat. Na delu v mestu ob Dravi je užival. "Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem v klubu za krasno sodelovanje, ki mi bo ostalo v prijetnem spominu. Veliko sem se naučil in pridobil izkušnje, ki mi bodo v prihodnosti koristile. Dosegli smo ogromno uspehov, se dvakrat uvrstili v ligo Europa, doma pa osvojili vse možne lovorike. Ostala je še želja, pravzaprav večna želja vseh slovenskih klubov, da bi se uvrstili v ligo prvakov. Slejkoprej se bo zgodilo tudi to. V slovenski ligi ostaja Maribor absolutno prvi favorit za naslov. Želim mu vse najboljše," je izpostavil "Pajo", velik prijatelj športnega direktorja NK Maribor Zlatka Zahoviča, ki je tako ostal brez ožjega sodelavca.

Ban: V ljudskem vrtu bo vedno dobrodošel

"Miran je svoje delo opravljal dobro, odgovorno. Bili smo zadovoljni z njegovim prispevkom, skupaj smo veliko naredili. Toda vmes je razdalja postala prevelika ovira, bil je razpet med Ljubljano in Mariborom, tako da smo se skupaj odločili, da nadaljujemo vsak po svoji poti brez podaljšanja pogodbe. Miranu želimo veliko sreče pri prihodnjih izzivih, v Ljudskem vrtu pa bo vedno dobrodošel gost," je novico iz klubskih pisarn predstavil direktor NK Maribor Bojan Ban. V času, ko je klubu iz mesta ob Dravi pomagal nekdanji slovenski reprezentant, so Mariborčani osvajali lovorike kot po tekočem traku, dvakrat pa navdušili tudi s prebojem v skupinski del lige Europa.

Milaničevi izbranci se pripravljajo na sredino tekmo 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije s Celjem, zaradi reprezentančnih obveznosti (srečanje med Belgijo in Makedonijo) pa ne bodo mogli računati na makedonskega reprezentant Agima Ibraimija. Zaradi nenačrtovanega domačega poraza z Domžalami se je prednost Mariborčanov pred najbližjim zasledovalcem, ljubljansko Olimpijo, zmanjšala na devet točk.

Ne spreglejte