Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2013,
21.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Darko Milanič NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 3. 6. 2013, 21.08

8 let

Milanič zapustil Maribor, odhaja v graški Sturm?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Darko Milanič se je vendarle po zelo uspešni sezoni odločil, da zapusti aktualne superpokalne, državne in pokalne prvake. Odšel naj bi v Avstrijo ali Bolgarijo. Bo njegov naslednik Ante Šimundža?

Iz Bolgarije je prihajalo vse več vesti o tem, da naj bi imel CSKA iz Sofije načelno že sklenjen dogovor, vendar je tudi po zadnji tekmi v zelo trofejni sezoni odločno zavračal kakršnakoli namigovanja. Četudi je resnično tako mislil, pa se je Darko Milanič očitno le odločil sprejeti izziv v tujini, kar je presenetilo tudi mariborski klub. Ni skrivnost, da so se zanj zanimali pri bolgarskem CSKA iz Sofije, a po nekaterih informacijah naj bi se zelo uspešni slovenski trener odločil za selitev v graški Sturm, kjer je v času nogometne kariere igral kar sedem let.

"V petih sezonah na klopi vijoličastih je Darko Milanič osvojil štiri naslove državnih prvakov, tri pokalne naslove in dva superpokala ter ekipo dvakrat popeljal v tekmovanje UEFA Liga Europa. Čeprav je bil vselej tarča mnogih tujih klubov, je vsa ta leta ostal zvest ekipi, klubu, navijačem, vijoličasti barvi in najbolj nogometnemu mestu v Sloveniji. Prav zaradi tega predstavlja današnja večerna odločitev trenerja, da bo nove trenerske izzive iskal drugje, šok za klubsko vodstvo. O zaključku njegovega dela pri NK Maribor bomo spregovorili na novinarski konferenci, ki bo v torek, 4.6.2013, v Ljudskem vrtu in vas o podrobnostih obveščali," so zapisali na mariborski klubski spletni strani.

"Še smo v šoku, še stikamo glave. Tako je, ko z nekom delaš pet let, pa ti pove, da odhaja. A normalno je, da skuša vnovčiti, kar je dosegel z Mariborom," pa je za Večer povedal športni direktor Maribora, Zlatko Zahović.

Kdo bo prevzel vodenje Maribora, ki naj bi po besedah Milaniča naskakoval celo ligo prvakov, še ni znano. Ni pa izključeno, da to vlogo prevzame Ante Šimundža, ki je bil kar nekaj časa Milaničev pomočnik.

So pa pri Mariboru precej dejavni pri sestavljanju igralskega kadra.

Ne spreglejte