Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
13. 4. 2011,
20.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Maribor Palermo nogomet Darko Milanič

Sreda, 13. 4. 2011, 20.44

7 let, 12 mesecev

Milanič za zdaj še daleč od klopi Palerma

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav so se v Italiji pojavila namigovanja, da naj bi trener Maribora Darko Milanič podpisal predpogodbo z italijanskim prvoligašem Palermom, temu zanesljivo ni tako.

Kar nekaj prahu je dvignila informacija, ki jo je v javnost spravil italijanski časnik Giornale di Sicilia, in sicer, da je Darko Milanič podpisal predpogodbo s Palermom in bo po koncu sezone sedel na njegovo klop ter tako še povečal slovensko kolonijo na Siciliji, kjer že igrajo štirje naši nogometaši (Josip Iličić, Siniša Anđelkovič, Armin Bačinovič in Jasmin Kurtič).

Toda - čeprav predsednik Palerma Maurizio Zamparini zagotovo že nekaj časa razmišlja o tem koraku in povezovanje Milaniča s tem italijanskim prvoligašem še zdaleč ni iz trte zvito -, novica ni resnična. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da trener Maribora zagotovo ni podpisal nobene pogodbe s Palermom in je trenutno več možnosti, da po koncu sezone ne bo odšel na Sicilijo, kot da se bo to res zgodilo. Trenutno je trener Palerma Dellio Rossi, ki naj bi po koncu sezone skorajda zagotovo zapustil njegovo klop, a tudi to se lahko spremeni. Razplet je verjetno v veliki meri odvisen od rezultatov kluba v zaključku sezone (Palermo je v polfinalu pokala, v katerem ima visoke cilje). Po prvem scenariju se torej lahko zgodi, da Rossi ostane in Palermo ne bo iskal novega trenerja. Po drugem, ki se zdi še najbolj verjeten, si želi Zamparini na klopi svojega kluba kakšnega izmed priznanih italijanskih trenerjev. Če ga bodo vsi zavrnili, pa bo v ospredje verjetno prišla različica z Milaničem. Trener Maribora je torej trenutno še zelo daleč od klopi Palerma, a že to, da ga povezujejo s trenersko klopjo kluba, ki prihaja iz ene izmed najmočnejših lig na svetu, je zagotovo veliko priznanje zanj in slovenski za nogomet.

Tudi trenerska pot obeta veliko

Milanič se lahko pohvali z bogato nogometno kariero, v kateri je igral za beograjski Partizan in graški Sturm, v reprezentanci pa je zbral 42 nastopov in bil tudi njen kapetan, pet nastopov pa je zbral tudi v zelo kakovostni izbrani vrsti nekdanje skupne države. Čeprav je star 43 let, pa ima kar nekaj izkušenj tudi s trenerskim poslom. Z njim se je začel ukvarjati v domači Izoli, bil nekaj časa pomočnik trenerja graškega Sturma, vodil pa tudi Primorje, Gorico in Maribor, katerega trener je od leta 2008.

V tem času je z vijoličastimi osvojil tako državni kot tudi pokalni naslov. Pred štirimi leti je bil glavni kandidat takratnega predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS) Rudija Zavrla za mesto selektorja Slovenije, a je ponudbo zavrnil, saj Zavrl ni želel sprejeti njegovega pogoja – da se delu z NZS priključi tudi Zlatko Zahovič, s katerim zdaj Milanič uspešno sodeluje v Ljudskem vrtu. Če bo nadaljeval v podobnem slogu, kot je doslej, bo Milaničeva trenerska pot vsaj tako uspešna, kot je bila igralska. Nekdanji branilec je zagotovo eden izmed tistih, ki so najbolj zaznamovali slovenski nogomet v času samostojnosti države.

Ne spreglejte