Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
6. 12. 2013,
9.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Barcelona Gerardo Martino Lionel Messi Lionel Messi

Petek, 6. 12. 2013, 9.14

8 let

Messi izgubljen tudi za veliki španski derbi?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trener Barcelone Gerardo Martino se zaveda, da stvari brez Lionela Messija ne potekajo v želenem ritmu. Dva zaporedna poraza sta veliko opozorilo, a s prehitro vrnitvijo Argentinca noče tvegati.

Štirikratni dobitnik zlate žoge si je stegensko mišico poškodoval prejšnji mesec, ko je Barcelona z lahkoto odpravila Betis. Rečeno je bilo, da bo odsoten vsaj do konca leta, potem pa bi se lahko pridružil soigralcem na igrišču. Poraja pa se vprašanje, ali bo že povsem nared do 11. januarja 2014, ko Barcelono čaka velikanski izpit, ki se ga bo po svoje najbolj razveselil madridski Real.

Barcelona se bo pomerila z Atleticom iz Madrida, ki je poln samozavesti in odličnih rezultatov, na lestvici pa točkovno poravnan s katalonskim velikanom. Slabša je njegova razlika v zadetkih, pa še ta malenkostno (Atletico ima 40:9, Barcelona pa 42:9). "Okrevanje Messija poteka po načrtih. Upamo, da bo pripravljen do začetka januarja, ne moremo pa zagotavljati, da bo res tako. Najbolj je pomembno, da povsem odpravi poškodbo," je dejal Gerardo Martino, ki noče ponoviti napake predhodnika.

Martino: Ni razlogov za pesimizem

Ko je Messi v spomladanskem delu sezone 2012/13 zaigral z nezaceljeno poškodbo, je bil pritisk navijačev, javnosti, pa tudi pokroviteljev prevelik, tvegal je preveč, posledice pa čuti ravno v obdobju, ki Barceloni v rezultatskem smislu ni pisan na kožo. Martino ima o porazih zanimivo mnenje: "Obstajata le dve možnosti. Ali nas bo prevzel pesimizem in nam povzročil veliko škode ali pa nas bosta poraza naredila močnejše. Lahko zatrdim, da smo polni optimizma. Zdaj ga moramo preseliti le še na igrišče. Zagotovo obstaja razlog, da smo prvi v španskem prvenstvu ter že uvrščeni v osmino finala lige prvakov. Razlogov za pesimizem torej ni," poudarja Tata.

Vprašanje pa je, kdaj se mu bo pridružil 26-letni napadalec iz Rosaria, brez katerega je Barcelona veliko manj nevarna, kot bi bila sicer. Katalonci se bodo do derbija z Atleticom v španskem prvenstvu doma pomerili še z neugodnim Jokićevim Villarrealom (14. december), gostovali pri Getafeju (22. december) ter v Kataloniji gostili Elche (5. januar).

Danes jih čaka prva pokalna tekma 1/16 finala z drugoligaškim klubom Cartagena, kar naj bi bil lahek uvod v naporno obdobje, ki ga bo morala Barcelona zdržati brez pomoči najboljšega strelca.

Ne spreglejte