Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 3. 2008,
13.57

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 14. 3. 2008, 13.57

8 let, 5 mesecev

Mejač: Bal bi se Barcelone z Messijem ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Kopra bodo v 23. krogu PrveLige Telekom Slovenije gostili drugouvrščeno ekipo Interblocka, s katero imajo enako število točk. Pred težkim srečanjem je za Sportal spregovoril Aleš Mejač.

Remi proti sedemkratnim državnim prvakom in nepričakovano visok poraz v Ajdovščini … To je začetek koprske barke, ki z omenjenim izkupičkom nikakor ne more biti zadovoljna. "Proti Primorju je cela ekipa 'zatajila' na celi črti, kot da prav noben ne bi imel svojega dne. Kot zmeraj je bilo tudi tokratno gostovanje v Ajdovščini neugodno za nas. Hitro smo prejeli zadetek, kar nas je presekalo … Zatem je sledil še rdeči karton Handanagiča in to je bil le še dodaten minus za našo ekipo. Kaj naj rečem drugega kot to, da nismo bili pravi," se je črnega scenarija v "mestu burje" uvodoma za Sportal dotaknil Aleš Mejač, ki bržkone niti sam ni pričakoval tako povprečnega štarta. "Lahko rečem, da smo si proti Mariboru, sodeč po prikazanem v drugem polčasu, zaslužili zmago. Proti Primorju je bilo tako kot je bilo, sedaj pa prihaja Interblock. Poskušali bomo prikazati svojo prepoznavno igro iz jesenskega dela in zmagati."

Čas je za zmago

Časa za žalovanje bržkone ni, "kanarčki" pa bodo slab vtis skušali popraviti že v soboto, ko bodo gostili "prerojeno" zvezdniško zasedbo iz slovenske prestolnice, ki se je z maksimalnim izkupičkom zavihtela na drugo mesto in ima tako s Koprčani isto število točk. Da gre za sila zanimivo, a težko srečanje, ni potrebno posebej poudarjati … "Res je, pred nami je težko srečanje, a če bomo odigrali kot znamo, nam dober rezultat ne more in ne sme izostati," je kljub vsemu optimistično nadaljeval kmalu novopečeni 25-letnik (rojstni dan bo praznoval 18. marca, op.p.) in dodal: "Igrali bomo na vse tri točke. Prvo srečanje spomladanskega dela smo igrali neodločeno, na drugem smo izgubili, torej sedaj sledi zmaga." V letošnji sezoni sta se ekipi kar dvakrat razšli z remijem (na Bonifiki 1:1, v Spodnji Šiški 2:2), zato bo bržčas še kako zanimivo, kako se bo končalo tretje srečanje …

Brez strahu na zelenice

Glede na to, da so Ljubljančani v drugem delu sezone postali zelo čvrsti tekmec, se poraja vprašanje, kje nekdanji mladi slovenski reprezentant vidi največjo nevarnost izbrancev Dragana Skočića. "V zadnjem času je v dobri formi Pregelj, sicer pa je Interblock močan kot celotna ekipa in trenutno težko izstopa kateri posameznik," je odkrito priznal Kranjčan in na temo Interblocka ter njihovega "poleta" s petega na drugo mesto dodal: "Očitno so rabili določen čas, da so se uigrali, saj so bili dejansko 'nametani' z vseh strani. Njihova uigranost je torej več kot očitno prišla do izraza v drugem delu."

Je zatorej morda čutiti kaj bojazni pred prihodom "kockarjev" na Obalo? "Kje pa …Ne bojim se jih … Bal bi se denimo Barcelone z Messijem, Eto'ojem, Ronaldinhom in Henryjem, …" je samozavestno dejal nogometaš, ki se najbolje znajde na bočnem položaju.

Tudi Aleš med "vijolice"

In kdo bo prva "violina" na koprskih zelenicah pri dvakratnih pokalnih prvakih? "V prvem delu sezone smo delovali kot celota, sam pa si želim, da bi v navezi z Jukanom tudi v spomladanskem delu še naprej tako uspešno delovala kot sva prej," je razkril Aleš, ki se bo po koncu tekmovalne sezone preselil v štajersko prestolnico. So misli morda že kaj usmerjene k vijoličasti zasedbi? Je motivacija pri igranju za "rumeno-modre" sploh še prisotna? "Vsekakor je, saj si tudi sam želim čim boljših iger in dokazovanja. Sam sem profesionalec in bom preostanek sezone tudi pošteno odigral do konca," je iskreno spregovoril Aleš, ki je bil v zimskem prestopnem roku na listi želja mnogih klubov. "Res je. Zanimanje so pokazali Interblock, Maribor, italijanski Bari in Hajduk. S slednjim je bilo že skorajda vse dogovorjeno, a zatem je odstopil športni direktor in je na žalost vse skupaj propadlo. Podobna zgodba je bila tudi z Barijem. Dvakrat so me prišli gledat na tekmo, a je bil zaradi slabih rezultatov zamenjan trener in je tako vnovič vse skupaj padlo v vodo. Sedaj sem se odločil za Maribor, kjer so bili tudi najbolj konkretni, in ni mi žal," je pogovor zaključil nekdanji igralec kranjskega Triglava, Mure in Bele krajine, ki ga bo usoda po koncu sezone popeljala v najbolj nogometno slovensko mesto.

Vnovič nepopolni

Prvi mož koprske stroke Vlado Badžim proti edinemu ljubljanskemu prvoligašu, s katerim se bo srečal tudi v polfinalu pokalnega tekmovanja, ne bo mogel računati na kartonirana Enesa Handanagiča in Mitjo Vilerja.

Potem ko sta na listi poškodovanih še zmeraj Jan Pahor in Emanuel Galun, je za nastop po poškodbi že nared Rok Božič, ki je izpustil dvoboj proti Ajdovcem.

Ne spreglejte