Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 9. 2020,
11.05

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

liga narodov PSG Kylian Mbappe Kylian Mbappe

Torek, 8. 9. 2020, 11.05

3 leta, 7 mesecev

Nov pozitiven primer covida-10 v Franciji

Francija v skrbeh. Mbappe se je objemal s soigralci, nato "padel" na testu.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Kylian Mbappe | Mladi francoski zvezdnik Kylian Mbappe bo primoran preskočiti dvoboj s Hrvaško, ponovitev finala SP 2018. | Foto Reuters

Mladi francoski zvezdnik Kylian Mbappe bo primoran preskočiti dvoboj s Hrvaško, ponovitev finala SP 2018.

Foto: Reuters

V francoski reprezentanci odmeva nov pozitiven primer covida-19, ki ga je oddal prvi zvezdnik galskih petelinov Kylian Mbappe. Francoski napadalec, ki bo izpustil današnjo tekmo lige narodov proti Hrvaški, kar je potrdila francoska zveza, se je pred pozitivnim testom na treningu objemal s soigralci les bleus. Športnega direktorja PSG Leonarda je zmotilo, ker je pariški klub za primer okužbe izvedel šele prek medijev.

Slovenija Grčija liga narodov
Sportal Po branilcu Liverpoola, ki se je zadržal v Ljubljani, okužen še en Grk

Eden največjih zvezdnikov svetovnega nogometa, ki je bil v soboto edini strelec Francije na gostovanju na Švedskem (1:0), je že sedmi nogometaš pariškega PSG, ki je pozitiven na novi koronavirus. Še v ponedeljek je na Stade de Franceu, kjer danes njegove reprezentančne kolege čaka tekma s Hrvaško, treniral s soigralci v reprezentanci.

"Mbappeja smo po pozitivnem testu, izvid je prejel po ponedeljkovem treningu, premestili v samoizolacijo, zvečer pa se je vrnil domov. Tako kot preostali člani francoske delegacije je bil Mbappe negativen na sredinem testiranju prejšnji teden pred tekmo Francije in Švedske, ki smo ga opravili na zahtevo Uefe," so še zapisali pri francoski zvezi FFF.

Mbappe je sicer četrti nogometaš francoske reprezentance, ki je bil pozitiven na novi koronavirus. S covidom-19 so bili pred njim okuženi že Paul Pogba, Houssem Aouar in vratar Steve Mandanda. Današnja tekma med Francijo in Hrvaško je prva po finalu mundiala leta 2018, ko so v Moskvi s 4:2 zmagali galski petelini.

Direktor PSG jezen na francosko zvezo

Mbappe ne bo branil barv PSG na začetku prvenstvene sezone. | Foto: Reuters Mbappe ne bo branil barv PSG na začetku prvenstvene sezone. Foto: Reuters Pariški klubski velikan je tako o okužbi enega najboljših nogometašev na svetu izvedel iz medijev, kar je razjezilo športnega direktorja Leonarda.

''To je nekaj povsem nesprejemljivega. Podali so uradno izjavo in poslali igralca domov, a nas o tem ni obvestil nihče z zveze,'' je bil nekdanji zvezdnik brazilskega nogometa jezen na Francosko nogometno zvezo (FFF). Dodatno ga je v slabo voljo spravilo spoznanje, da PSG ne bo mogel dalj časa računati na Mbappeja, ki bo tako izpustil prvenstvene tekme proti Lensu, Marseillu in Metzu.

Cristiano Ronaldo
Sportal Šov Ronalda v Stockholmu, ponovitev finala SP kot dejavu
Ne spreglejte