Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
15. 2. 2015,
23.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matjaž Kek NK Rijeka Miral Samardžić Goran Cvijanović Marko Ranilović Hajduk Split NK Celje

Nedelja, 15. 2. 2015, 23.32

8 let

Matjaž Kek izgublja bitko za naslov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski trener Matjaž Kek je v nedeljskem lokalnem derbiju med Istro in Rijeko osvojil točko, s tem pa vodilnemu zagrebškemu Dinamu ponudil priložnost, da mu uide na ogromnih 12 točk razlike.

Želja reških ljubiteljev nogometa, da bi Kekova zasedba do zadnjega vztrajala v boju za naslov hrvaškega prvaka, v tej sezoni najverjetneje ne bo uresničena. Če je Rijeka v uvodnem letošnjem nastopu navdušila in v pokalnem nastopu nadigrala zagrebško Lokomotivo (4:1), ki je nato v soboto kar s 6:0 poteptala Zagreb, je v nedeljo na lokalnem derbiju razočarala in se z Istro razšla brez zadetkov (0:0), s tem pa tudi ponudila priložnost vodilnemu Dinamu, da poveča prednost.

Kek razočaran nad menjavami, Albanec osmoljenec tekme

"Lahko nam je žal za zadnjo priložnost, ki smo jo zapravili v izdihljajih dvoboja. To je bila naša zaključna žoga za zmago," je Matjaž Kek potarnal po srečanju, ki ni zadovoljil občinstva v Pulju. Najlepšo priložnost za zmago je zapravil albanski reprezentant Bekim Balaj in namesto mreže zatresel prečko, pred tem pa je zapravil še dve lepi priložnosti.

Na Reko je prišel kot zamenjava za reprezentanta Andreja Kramarića, ki je pri Leicester Cityju padel v strelski ritem in dosegel še drugi zadetek zapored. Balaj (še) ni upravičil pričakovanj, le nekaj centimetrov pa ga je delilo od tega, da bi se iz osmoljenca prelevil v junaka srečanja.

"To je bila ena izmed tekem, v kateri ne moreš veliko pričakovati, če ne dosežeš zadetka. Čestitke Istri za korektno tekmo. Bila je nevarna iz prekinitev. Vedel sem, da nekateri izmed mojih igralcev niso zmožni odigrati vseh 90 minut v visokem ritmu, sem pa razočaran nad tistimi, ki so prišli v igro v drugem delu (Močinić in Sharbini v 72., Ivančić pa v 85. minuti, op. p.), ker niso povzdigniti ritma. Zdaj nas čaka veliki derbi na Kantridi, vse misli so usmerjene k njemu," je napovedal sredino poslastico.

Zdaj prihaja Hajduk, obeta se veliki derbi

Na Reko prihaja Hajduk, najbližji zasledovalec na razpredelnici. Splitski velikan je praznovanje ob 104. rojstnem dnevu popestril z domačo zmago nad Slaven Belupom iz Koprivnice, ki ga vodi nekdanji strateg Maribora Ante Čačić.

Hajduk, ki se še vedno odloča o tem, kdo ga bo vodil v prihodnje, zamejski Slovenec Edoardo Reja pa ostaja prvi favorit, je na Poljudu zmagal z 2:1. Mariborčan Marko Ranilović še čaka na krstni nastop med vratnicama Hajduka, saj je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Kek je na nedeljskem gostovanju v Pulju priložnost za nastop ponudil le enemu slovenskemu legionarju. Ožji del obrambne vrste je znova od prve do zadnje minute sestavljal Miral Samardžić, statistično rubriko pa napolnil z rumenim kartonom. Goran Cvijanović je podobno kot na pokalnem srečanju z Lokomotivo ostal brez nastopa.

Mariborčana na reški klopi čaka v prihodnjih tednih še ogromno dela. Še ostaja pri ugotovitvi, da nogometni klub Rijeka v času, ko se številni novinci, ki bi morali kmalu prevzeti odgovornost in nadomestiti odhode pomembnih igralcev, še privajajo na okolje ter uigravajo s soigralci, spominja na gradbišče.

Nekateri navijači Rijeke so nekdanjemu slovenskemu selektorju zamerili, da ni vso tekmo igral najboljši igralec Anas Sharbini. Kek naj bi varčeval za jadranski derbi, saj bi v primeru novega prejetega rumenega kartona moral preskočiti vedno zanimiv obračun s Hajdukom. Sharbini je odigral le 18 minut, po tekmi pa si iz ust trenerja ni prislužil pozitivnih ocen za nastop.

Rijeka je prezimila na drugem mestu, za vodilnim Dinamom pa zaostajala sedem točk. Zaradi prestavljenega derbija s Hajdukom in remija v Pulju bi lahko prednost zagrebškega kluba v ponedeljek poskočila na 12 točk. Vodilni Dinamo se bo doma pomeril z zadnjeuvrščenim Zadrom, ki ga je pred tedni prevzel nekdanji hrvaški reprezentant in selektor Igor Štimac.

Ne spreglejte