Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
29. 9. 2008,
13.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 29. 9. 2008, 13.22

8 let

Matavž prinesel točko, Ačimovič tri

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Konec tedna je spet nastopilo kar nekaj slovenskih nogometašev, ki si kruh služijo v tujini. Najbolj zadovoljni so lahko Mile Ačimovič, Samir Handanovič, Robi Koren in Tim Matavž.

Italija Samir Handanovič še vedno kaže odlično formo. Tokrat je branil vrata Udineseja, ki je premagal Sieno z 2:1. Slovenski vratar je gol prejel prvič po 331 minutah in je med najbolj zaslužnimi, da so Videmčani po prvih petih tekmah elitne italijanske lige na visokem tretjem mestu. Jan Koprivec je tokrat spet sedel na klopi Udineseja.

Jasmin Handanovič je branil 90 minut v drugi ligi za Mantovo, ki je izgubila na gostovanju pri Triestini v Trstu z 0:1.

Anglija Robert Koren je vnovič igral 90 minut pri drugi zmagi West Bromwich Albiona v elitni angleški ligi. WBA je zmagal v Middlesbroughu z 1:0.

Španija Branko Ilič je v 5. krogu najboljše španske lige prvič v tej sezoni igral za Betis. Nastopil je v zadnjih šestih minutah tekme proti Realu Madridu v Sevilli. Betis je izgubil z 1:2 in ima po petih tekmah še vedno zgolj dve točki.

Francija Sochaux tudi po sedmih tekmah nove sezone elitne francoske lige ni okusil slasti zmage. Tokrat je pred domačimi navijači remiziral proti Lorientu z 1:1 in s tremi točkami ostaja na zadnjem mestu prvenstvene razpredelnice. Tokrat je Valter Birsa za Sochaux igral od 68. minute, medtem ko Bojan Jokič ni dobil priložnosti za igro. Marseille je remiziral z enakim izidom v gosteh pri Le Mansu, Boštjana Cesarja pa spet ni bilo v ekipi edinega francoskega kluba, ki se lahko pohvali z naslovom evropskega prvaka.

Nemčija Köln je presenetil Schalke in pred domačimi navijači zmagal z 1:0. Milivoje Novakovič in Mišo Brečko sta spet igrala od prve minute. Prvi je bil zamenjan v sodnikovem podaljšku, medtem ko je drugi na igrišču ostal do zadnjega sodnikovega žvižga. Bojan Prašnikar je Energie Cottbus popeljal do prve zmage v novi sezoni. Zmagal je z 1:0 v gosteh pri berlinski Herthi.

V drugi ligi je Koblenz izgubil z 0:1 v gosteh pri Osnabrücku. Matej Marvrič in Goran Šukalo nista igrala zaradi poškodb. Aleš Kokot ni nastopil pri porazu Wehena, ki je moral priznati premoč Aahlenu pred domačimi navijači z 1:3.

Avstrija Mile Ačimovič je v 66. minuti tekme med Austrio in Kärntenom mojstrsko zabil edini gol na tekmi in poskrbel, da so Dunajčani osvojili vse tri točke. Ljubljančan je igral 90 minut in si prislužil tudi rumeni karton.

V drugi ligi je Magna premagala amatersko ekipo Salzburga z 2:0. Sašo Fornezzi je vrata Magne branil 90 minut.

Grčija Mirnes Šišič je v Atenah še naprej na stranskem tiru. Tokrat ga ni bilo niti na klopi za rezervne igralce pri Olympiakosu, ki je v gosteh pri OFI remiziral brez zadetkov.

V moštvu Larisse, ki je zmagala v gosteh pri Panserraikosu s 3:1, ni bilo niti Dina Šeremeta.

Nizozemska V drugi ligi je Tim Matavž spet zadel. Vpisal se je med strelce v 29. minuti tekme med Emmenom in Maastrichtom, ki se je končala z remijem 1:1. Igral je do 70. minute.

Izrael Dalibor Stevanovič, ki je izkoristil dejstvo, da v Izraelu prestopni rok traja do 25. septembra in se iz Reala Sociedada preselil k Maccabiju Petah Tikvi, je že debitiral v dresu novega kluba. Igral je od 64. minute pri domači zmagi v 4. prvenstvenem krogu nad Hakoaho z 1:0. Domžalčan je po poročanju izraelskih novinarjev z nekaj potezami že pokazal, da utegne biti okrepitev za svojo ekipo.

Japonska Klemen Lavrič je igral do 79. minute pri domačem porazu Omiye Ordije z 0:2 proti Vissel Kobeju z 0:2.

Švedska Djurgarden je zmagal v gosteh pri Ljungskileju z 1:0. Andrej Komac je igral od 87. minute. Miran Burgič je igral v zadnjih 15 minutah remija AIK in Gefleja z 1:1.

Rusija Aleksander Radosavljevič je igral do 42. minute tekme med CSKA in Tomom, ki jo je slednji izgubil z 1:2.

Romunija Na ''slovenskem'' derbiju med Politehnico Iasi in Temišvarjem, ki ga je slednji dobil z 2:0, so nastopili trije naši legionarji. Dejan Rusič je v zmagoviti ekipi igral v zadnjih nekaj minutah (Dare Vršič še okreva po poškodbi in tudi tokrat ni igral), pri poražencih pa je Domen Beršnjak igral od prve do zadnje minute, medtem ko je Andrej Pečnik na igrišču ostal do 56. minute.

Jaka Štromajer ni igral za Pandurii Targu Jui, ki je zmagal z 1:0 v gosteh pri Glorii Buzau.

Ciper Omonia Nikozija je z 2:0 premagala Atromitos. Tonči Žlogar je igral 90 minut.

Bolgarija Mitja Mörec spet ni igral za sofijski CSKA, ki je tokrat remiziral v gosteh pri Pirinu z 2:2.

Hrvaška Sandro Bloudek je za Varteks igral v zadnjih devetih minuteh tekme proti Cibalii, ki so jo Varaždinci dobili s 3:0.

Madžarska ZTE je v 9. krogu elitne madžarske lige izgubil v gosteh pri Vasasu z 1:3. Matej Miljatovič je igral 90 minut, medtem ko Damir Pekič ni dobil priložnosti za igro.

Ne spreglejte