Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 2. 2016,
19.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Luka Koper

Nedelja, 28. 2. 2016, 19.05

8 let

Marko Nikolić na klopi Olimpije začel z zmago (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Olimpije so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Luko Koper z 2:0 (1:0).

V soboto so celjski nogometaši Ljubljančanom naredili veliko uslugo, ko so v Ljudskem vrtu premagali Maribor, vendar poraz aktualnih državnih prvakov zmajem ne bi veliko pomagal, če danes ne bi na kolena spravili gostov iz Kopra. To jim je na veselje domačih navijačev tudi uspelo, čeprav so bili v prvem polčasu Koprčani boljši nasprotnik, vendar brez pravega učinka. Z zmago se je Olimpija še učvrstila na prvem mestu in bo na njem ne glede na izid ostala tudi po sobotnem derbiju v Ljudskem vrtu, saj ima pred Mariborčani zdaj šest točk prednosti.

Pred nadaljevanjem prvenstva sta obe ekipi doživeli veliko sprememb v svojih vrstah, predvsem to velja za goste iz Kopra, saj ima njihov trener Slavko Matić na voljo kar 16 novih igralcev, od nogometašev, ki so vidnejšo vlogo igrali že jeseni, pa so na Bonifiki ostali Jan Andrejašič, Hysen Memolla, Antonio Pavić, Jaka Štromajer in Leo Štulac. Ljubljančani, ki jih zdaj vodi Marko Nikolić, ki je zamenjal Marijana Pušnika, so popolnoma prenovili napad. Andraž Šporar in Ezekiel Henty sta za visoko odškodnino odšla v Basel oziroma moskovsko Lokomotivo, prav tako ni več Dejana Đermanovića, Lucasa Ontivera in Danila Mariotta, zato pa je ob Blessingu Elekeju, ki se je slovenski javnosti že dokazal v dresu Gorice, prišla izkušena trojica - Juliusu Wobayju in Miroslav Radović, ki se jima je v četrtek pridružil še Danko Lazović. Velika okrepitev v ljubljanskem klubu je tudi dolgoletni vratar Domžal Nejc Vidmar.

V prvem polčasu so imeli več od igre koprski nogometaši, ki so že v 3. minuti zapretili preko Cesarja Joela Valencie, enajst minut se je v vratih domačih po strelu Zlatana Muslimovića izkazal Vidmar. Domačinom ni prav veliko uspevalo, zato pa se je vse bolj stiskal obroč okoli njihovih vrat. Še dvakrat je vrata domačih skušal premagali Valencia, nevarno je bilo tudi v 33. minuti, ko je ljubljanska obramba pozabila na Tonija Datkovića. Toda, kar ni uspelo gostom, je minuto pozneje uspelo jesenskim prvakom. Eleke je z desne strani poslal žogo v kazenski prostor gostov, v skoku je bil najvišji Miha Zajc in s strelom z glavo premagal Kristijana Kahlino. Tudi po tem golu so bili več pri žogi Koprčani, vendar se izid do konca polčasa ni več spremenil.

Domači nogometaši so v drugem polčasu prevzeli pobudo na igrišču, saj se je veliko več dogajalo pred koprskimi vrati. Vroče je bilo predvsem v 67. minuti, ko je Eleke z ugodnega položaja streljal čez vrata. Toda v 70. minuti so se navijači Olimpije, pred tekmo so predstavniki navijaške skupine Green Dragons Ljubljana kapetanu Darijanu Matiću predala nagrado Zmajevo srce, le veselili novega gola. Po lepi akciji celotne ekipe je Zajc po levi strani prodrl v kazenski prostor gostov, podal do Radovića, izkušeni srbski napadalec, ki je le štiri minute pred tem vstopil v igro namesto Wobayja, pa je potrdil svoje realizatorske sposobnosti. Koprčani so do konca tekme skušali doseči vsaj častni gol, vendar brez uspeha, prav tako pa v polno niso več zadeli domači nogometaši.

Olimpija bo v 24. krogu v soboto v Ljudskem vrtu igrala z Mariborom, Luka Koper pa bo istega dne doma igral z velenjskim Rudarjem.

Ne spreglejte