Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
16. 12. 2015,
12.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Marijan Pušnik NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 16. 12. 2015, 12.07

8 let

Marijan Pušnik: Močno dvomim, da bom hitro našel kako službo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

"Ni prijetno, če si na prvem mestu, pa te zamenjajo," nam je priznal Marijan Pušnik, ki je v torek prenehal sodelovati z Olimpijo, čeprav jo je popeljal do naslova jesenskega prvaka.

Čeprav je njegov glas v sredinih dopoldanskih urah v telefonski slušalki izžareval vedrino, je bilo počutje Marijana Pušnika nekoliko drugačno. "Nisem prav vedre volje. Že velikokrat sem bil odstavljen. To ni prijetno, a življenje gre zagotovo naprej. Ni pa prijetno, če te zamenjajo, ko si na prvem mestu. A o tej odločitvi bi morali vprašati drugo stran, ne mene," je Marijan Pušnik posredno potrdil, da je ideja za zamenjavo trenerja zrasla na zelniku športnega direktorja.

"Tak je nogomet. Pišejo se zgodbe, zato je zanimiv. Naj si vsak stvari razlaga po svoje, a vse teorije zarote in namigovanja zavračam. Vse je na svojem mestu," ni želel pogrevati zadeve in se raje posvetil stvarem, ki jih je z veseljem opravljal pri Olimpiji in so njegovo srce polnile s ponosom.

Ne ve, zakaj bi čutil kaj negativnega

Ponosen je na zavidljivo bero točk v jesenskem delu, ko je navijače razočaral le z manj prepričljivimi predstavami v zadnjih krogih. "Olimpija je po ne vem koliko letih spet jesenski prvak. Ne vem, zakaj bi čutil kaj negativnega. Olimpija ima izredno dobre temelje, da v prestopnem roku sestavi ekipo, ki lahko ostane na prvem mestu," ostaja prepričan, da lahko zmaji v nadaljevanju sezone ohranijo prednost pred vijolicami, osvojijo naslov in jim tako prekrižajo načrte.

V zadnjem obdobju, ko je bil še trener Olimpije, je vneto razmišljal o tem, kaj bi se lahko pripetilo v zimskem premoru. Pričakoval je dva ali tri odhode, a tudi tri ali štiri prihode. Zdaj se bo s tem vprašanjem ob sodelovanju športnega direktorja Ranka Stojića, ki ob zadnjih rezultatskih spodrsljajih ni skrival nezadovoljstva nad načinom vodenja moštva, poigraval njegov naslednik.

Olimpija še ni sporočila, kdo bo sedel na vroči zeleno-bel stolček, o tem, kaj bo počel v prihodnje, pa ne ve veliko konkretnega povedati niti Pušnik. "Redko kdaj me kaj presenetiti. No, včeraj me je presenetilo to, da sem ostal brez službe, a so me že začeli povezovati s klubi in državami. Seveda je to prehitro. Če bo prišla kaka ponudba, bom o njej razmislil, a nočem hiteti."

Konkurenca med trenerji je strašna

Slovensko prvenstvo se mu z nepredvidljivim koncem sodelovanja z Olimpijo ni zamerilo, zato ne izključuje možnosti, da bi še kdaj vodil kakšen klub v 1. SNL. "Lahko povem, da bi bil rad trener Maribora in Olimpije. Prestali klubi niso na tej organizacijski ravni ali pa nimajo tako močne želje po Evropi," je izbral favorita.

Morda bi se Korošec lahko odpravil v tujino. V Iranu in na Japonskem je že deloval, a tudi spoznal, da je nogometni trg zelo krut. "Vsakega bi vprašal, ali je že bil kdaj sam leto dni v tujini (smeh, op. p.). Zato si želim biti v Sloveniji, po drugi strani pa je konkurenca med trenerji strašna, tako da bo to izredno težko. Nimam kakih iluzij, da bodo prihajale ponudbe. Nisem eden izmed tistih, ki se veliko posvečajo samopromociji, ki mislijo, da bodo zaradi nekaj zapisov v medijih hitreje opaženi v tujini. V tujini veljajo drugačne reference. Močno dvomim, da bom hitro našel kako službo," se ne bi začudil, če bi za dalj časa pozabil na vodenje moštva.

Zdaj, ko ni več trener Olimpije, bo imel več časa za obiskovanje tekem. "To bom počel z velikim veseljem in hodil po vseh slovenskih štadionih, najbližje pa imam Velenje. Veselim se zanimivih derbijev in tekem, ki bodo odločale o prvaku."

Evforiji ni podlegel. Kaj pa preostali?

Že prvi dan, ko je postal trener Olimpije, je dejal, da stoji na realnih tleh. Evforije ni čutil niti pozneje, ko so njegovi izbranci premagovali tekmece kot za stavo in nanizali sedem zaporednih zmag. "Čeprav nisem več trener, bom vseeno oddal analize in poročila, saj sem profesionalec," je napovedal, da s klubom še ni rekel zadnje, saj mu bo oddal jesensko poročilo.

"Še vedno stojim trdno na tleh in vem, kaj se je dogajalo. Olimpija je iz brezna skočila na vrh, pri meni pa ni bilo evforije. Bilo je zadovoljstvo, ki me ni prevaralo. Vedel sem, da je treba iti korak za korakom. Še veliko drugih stvari v organizaciji in logistiki je treba izboljšati. Morda so rezultati prehiteli vse skupaj, morda je bila evforija prisotna pri drugih …" se je spomnil na "določene osebe", nato pa odgovoril še na očitke, da so njegovi igralci v obdobju, ko ni bilo več Andraža Šporarja, igrali preveč zase.

"Bili so na prvem mestu, tako da so bili pritiski večji. Sledil je prestop Šporarja in njegovo neigranje na treh tekmah, oni pa so se borili za nove pogodbe. To je zagotovo vplivalo na slabše rezultate v zadnjih krogih," je zaupal 55-letni Korošec, nam zaželel srečne in predvsem zdrave novoletne praznike ter obljubil, da s tem še zdaleč ni končal trenerske kariere. Olimpijo je vodil prvič in jo v šestih mesecih popeljal na vodilno mesto. Kam bo popeljal novega delodajalca, ko ga bo našel?

Ne spreglejte