Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
3. 12. 2014,
9.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Krka Ante Šimundža Petar Stojanović Andrej Kastrevec

Sreda, 3. 12. 2014, 9.59

8 let

Mariborskemu biseru jo je po zlomljenem nosu zagodla še bolezen

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mariborčani in Novomeščani bodo danes v Ljudskem vrtu odločali o zadnjem polfinalistu pokalnega tekmovanja. Vrata štadiona bodo odprta za vse, trenerja pa bosta pogrešala nekatere pomembne igralce.

Vijolice so na prvem četrtfinalnem dejanju v Novem mestu premagale Krko z 2:1, dvoboj pa sta ob rdečem kartonu, ki ga je v prvem polčasu prejel vratar dolenjskega kluba, zaznamovali tudi zapravljeni 11-metrovki Mariborčanov. Ante Šimundža se na Dolenjskem ni odločil za številne prvokategornike. To je bila prva tekma po reprezentančnem premoru, potekala je manj kot 24 ur po prijateljskem srečanju med Slovenijo in Kolumbijo, mariborski strateg pa je odpočil kar nekaj prvokategornikov, saj se je bližalo evropsko gostovanje v Lizboni. Se bo trener vijolic za podoben korak odločil tudi danes? Prihodnjo sredo ga namreč čaka odločilna tekma za prezimitev v Evropi, v Ljudski vrt pa prihaja Schalke.

Šimundža: Opozoril je bilo dovolj

V mariborskem taboru skušajo slediti prepričanju, s pomočjo katerega so v zadnjem času na domačih zelenicah ujeli zmagoviti ritem. Razmišljajo le od tekme do tekme, za začetek v Ljudski vrt prihaja tekmec, ki je v soboto v Stožicah na kolena spravil Olimpijo in poskrbel za ogromno senzacijo. "Imamo prednost s prve tekme, toda to ne pomeni, da nas čaka le formalnost. Zavedamo se nepredvidljivosti pokalnih preizkušenj, tako da so bile priprave posvečene le pokalnemu dvoboju, vse druge zadeve so zdaj potisnjene v ozadje," sporoča Šimundža. Zaveda se, da je Krka z zmago v Ljubljani dobila dodatni zagon. V dobri luči se je predstavila že na prvi četrtfinalni tekmi. "Opozoril je bilo dovolj. Telesno in miselno moramo biti na visoki ravni, le tako bomo uresničili cilj," meni nekdanji napadalec vijolic, ki ne bo mogel računati na pomoč Petra Stojanovića. Eden najbolj vročih slovenskih nogometašev, z 19 leti se spogleduje z večmilijonskim prestopom v tujino, bo dvoboj s Krko preskočil zaradi zdravstvenih preglavic. Po težavah z zlomljenim nosom, spominom na gostovanje na Portugalskem in jeznega Nanija, je dobil še vročino, tako da je izpadel s seznama kandidatov.

Pred tekmo bo Šimundža izvedel, ali bo za srečanje pripravljen Aleš Mejač. Maribor v tem koledarskem letu čakajo še tri tekme. Pokalna s Krko, prvenstvena z Radomljami in evropska s Schalkejem.

Trener Krke: Igra se za gledalce

Krka na Štajersko prihaja po senzacijo. "Zakaj pa ne?" dodaja Andrej Kastrevec, trener novomeškega kluba, ki mu bo skušal omogočiti obstanek. Maribor ima drugačne skrbi, saj se želi vrniti na prvo mesto in ubraniti državni naslov, pred tem pa se prebiti še med štiri najboljše v pokalu. Na prvi tekmi je zmagal z 2:1, a Dolenjci verjamejo, da lahko vrnejo udarec. Nekoliko težje bo, ker bosta Danijel Dežmar in Nikola Žižić manjkala zaradi kazni. "Primoran bom malce premešati ekipo, v Maribor bo odpotovalo tudi nekaj mladincev. Naš cilj je, da zaigramo napadalno in vidimo, kam nas bo to pripeljalo. Navsezadnje se igra za gledalce," napoveduje strateg Krke, ki pričakuje, da njegov stanovski kolega v mestu ob Dravi podobno kot na prvi tekmi v Novem mestu na igrišče ne bo poslal najmočnejše postave.

Dvoboj se bo začel ob 17.30, sodnik bo Dejan Balažic.

Ne spreglejte