Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
30. 3. 2015,
9.51

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Lokomotiva Zagreb Marcos Tavares NK Celje Tadej Trdina NK Domžale

Ponedeljek, 30. 3. 2015, 9.51

4 leta, 8 mesecev

Mariborčani iztirili hrvaško Lokomotivo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vodilni slovenski prvoligaški klub Maribor je izkoristil reprezentančni premor za prijateljsko tekmo z zagrebško Lokomotivo in jo spravil na kolena. Celjani in Domžalčani so izgubili v Avstriji z 0:1.

Maribor je napolnil mrežo hrvaškega tekmeca, ki je pri vzhodnih sosedih na razpredelnici na visokem tretjem mestu, tudi pred splitskim Hajdukom. Lokomotiva je bila v Rogozi brez možnosti, največ težav pa sta ji povzročala napadalca vijolic, kapetan Marcos Tavares in hitri Jean-Philippe Mendy. Brazilec s slovenskim potnim listom je prvi polčas zaznamoval z uvodnima zadetkoma na tekmi, nato pa je strelsko žezlo prevzel Francoz in Zagrebčane pokončal s hat-trickom. Maribor je na koncu zmagal s 5:1.

Maribor je zaigral brez članskih in mladih reprezentantov (Agim Ibraimi, Petar Stojanović, Aleš Mertelj, Dino Hotić, Aljaž Cotman), zaradi poškodbe so manjkali Željko Filipović, Luka Zahović in Welle Ndiaye, trener Ante Šimundža pa je tokrat spočil tudi prvega vratarja Jasmina Handanovića. Prvič po opravljeni artroskopiji kolena in daljšem postanku je zaigral Dare Vršič. Odigral je 25 minut.

Mariborčane prihodnji mesec čaka zgoščen ritem, saj bodo odigrali osem srečanj, tudi prestavljeni večni derbi z Olimpijo v Stožicah (8. aprila) in obe polfinalni tekmi pokala Slovenije s Celjem.

Celjski strateg preizkusil tudi nekatere mladince

Celjani, najbližji zasledovalci Maribora, so se konec prejšnjega tedna mudili v Avstriji in se pomerili s petouvrščenim prvoligašem. RZ Pellets WAC, zanj igra tudi slovenski legionar Tadej Trdina, je na Lavanttal Areni v koroškem mestu Volšperk slavil zmago z 1:0, a se je moral za njo potruditi. Prinesel jo je izjemen zadetek Silvia Carlosa De Oliveire z razdalje.

Celjski strateg Simon Rožman, ki je pred kratkim sodelovanje s celjskim klubom podaljšal še za dve leti, ni mogel računati na reprezentante Benjamina Verbiča (članska), Gregorja Bajdeta in Tilna Klemenčiča (mlada). "Dobili smo želene odgovore, tako da smo lahko zadovoljni. Veseli tudi dejstvo, da so ponujeno priložnost zelo korektno izkoristili tudi nekateri člani mladinskega moštva," je povedal najmlajši trener v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Elsner po porazu: Še dobro smo jo odnesli

Reprezentančni premor so za sosedski avstrijsko-slovenski obračun izkoristile tudi Domžale. V Messendorf, vadbeno središče Sturma, ki je v neposredni bližini Gradca, so se odpravile brez prvega vratarja Nejca Vidmarja. Ljubljančan je s člansko reprezentanco v Katarju, z mlajšimi selekcijami sta Rudi Požeg Vancaš in Alen Ožbolt, Jorrin John, reprezentant Antigve in Barbude, kjer deli slačilnico z nekdanjim napadalcem Domžal Joshuo Parkerjem, pa je na Karibih že začel kvalifikacije za SP 2018. Zaradi okrevanja po zdravstvenih težavah trener Luka Elsner ni mogel računati niti na Zenija Husmanija, Dejana Milića, Aladina Šišića, Veljka Simića in Žana Majerja. Domžalčani so se dobro upirali nekdanjim izbrancem Darka Milaniča, ki so zadeli le enkrat. V izdihljajih srečanja je rdeči karton prejel Darko Zec. "Zasluženo smo izgubili. Lahko bi rekel, da smo jo še dobro odnesli. Igrali smo proti vrhunski ekipi, ki se bo v naši regiji kmalu vrnila med najboljše. To kažejo tudi trenutni rezultati v avstrijskem prvenstvu, kjer se vztrajno dvigajo po lestvici. Na zadnjih petih tekmah so kar štirikrat zmagali," je po tesnem porazu na avstrijskem Štajerskem povedal Elsner, ki svojo ekipo že pripravlja na petkov sosedski posladek, ko se bodo Domžalčani v lokalnem derbiju pomerili z Radomljami.

Ne spreglejte