Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 5. 2015,
22.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Maribor

Sobota, 9. 5. 2015, 22.17

8 let

Maribor po zmagi proti Zavrču le še točko od naslova (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Zavrča so v 33. krogu Prve lige izgubili proti Mariboru. Slednji je naredil še en korak proti osvojitvi naslova.

Že res, da Mariborčani zaradi zmage Celja danes še niso mogli proslaviti svojega 13. naslova državnega prvaka, so pa zato naredili nov velik korak k njemu. Po izenačenem prvem polčasu so izbranci Anteja Šimundže v drugem postavili stvari na svoje mesto in obdržali osem točk pred zasledovalci. Zavrč ostaja peti.

Potem ko si ekipi kljub kar dinamični predstavi večino polčasa niso priigrali resne priložnosti, velja omeniti poskuse Amirja Derviševića v 15. minuti, ko je zgrešil cilj, Luke Bogdana v 15. minuti, ko je z glavo preslabo streljal, Sintayehuja Sallalicha v 25. minuti, ko je obranil Hrvoje Čubić, in Agima Ibraimija v 31. minuti, ko je žogo poslal čez prečko, je bilo malce bolj razburljivo v končnici prvega dela. V 37. minuti je po podaji Derviševića do strela prišel Marcos Tavares, meril v nasprotni kot, a le malce zgrešil cilj. V 43. minuti so imeli domači dotlej najlepšo priložnost za vodstvo, po prodoru in podaji Jureta Matjašiča je povsem neoviran do strela z dobrih 10 metrov prišel Lovro Cvek, toda žogo poslal mimo leve vratnice. Tik pred koncem polčasa je še enkrat poskusil Sallalich, a spet premalo natančno.

Zato pa je bil bolj natančen Rok Zorko v 47. minuti, ko je z drsečim startom v mrežo pospravil žogo po podaji Dorisa Kelenca. Toda vodstvo ni trajalo dolgo, saj je že v 53. minuti izid izenačil Sallalich. Ta je po podaji Daliborja Volaša dokončal akcijo, ki sta jo začela Aleš Mertelj in Ibraimi. Kmalu zatem je Marko Šuler neodločeno posredoval pred svojimi vrati, z nogo pa je nov zadetek Zorka preprečil Jasmin Handanović. V 61. minuti je Maribor povedel z 2:1, potem ko je Volaš iz bližine zadel po lepi Ibraimijevi podaji in dosegel svoj deseti gol v spomladanskem delu sezone. V 79. minuti je zmago gostov potrdil Tavares po Volaševi podaji. Za izkušenega napadalca je bil to 16. zadetek v sezoni, tako da ostaja na vrhu lestvice strelcev. Ob koncu tekme se je v priložnosti znašel še Luka Zahović, ki je bil sam pred Čubićem, a je slednji dobil ta dvoboj.

Ne spreglejte