Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 8. 2013,
11.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor žreb Basel Dinamo Zagreb

Petek, 9. 8. 2013, 11.05

8 let

Maribor po evropske sanje 20. in 28. avgusta s Čehi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Maribor se bo za udeležbo v skupinskem delu lige prvakov, ki prinaša čast, prestiž in ogromno milijonov evrov, udaril s češkim prvakom Viktorio. PSV-ju s Timom Matavžem je žreb dodelil Milan.

Maribor je malce pred 12. uro na plesu kroglic na sedežu Evropske nogometne zveze (UEFA) v Nyonu izvedel ime tekmeca, s katerim se bo spopadel za uresničitev evropskih sanj. Kandidatov je bilo le pet, vsi imajo dražje ekipe in večji koeficient uspešnosti nastopov v evropskih tekmovanjih, žreb pa je določil, da se bodo Mariborčani za vstop v tekmovanje, ki so ga že okusili pred 13 leti, pomerili z Viktorio. Moštvo iz Plzna je dvakratni češki prvak, ki je v sezoni 2011/12 navduševal v skupinskem delu lige prvakov ter osvojil pet točk. V bobnu se je znašlo še nekaj klubov s slovenskimi legionarji. PSV Eindhoven Tima Matavža se bo pomeril z mogočnim Milanom, varšavska Legia z Markom Šulerjem, ki zaradi poškodbe v teh tednih počiva, se bo udarila s Steauo, Ludogorec Razgrad Romana Bezjaka, ki je v tretjem predkrogu zavil v črno Beograd, se bo pomeril z Baslom, dunajska Austria z Daretom Vršičem, ki ne igra in se spogleduje z odhodom, pa z zagrebškim Dinamom, ki ga je lani v ligo prvakov popeljal zdajšnji trener Maribora Ante Čačić.

Prvi dvoboj med Viktorio in Mariborom bo odigran v torek, 20. avgusta, srečanje pa si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Planet TV. Povratno srečanje v Ljudskem vrtu bo osem dni kasneje, v sredo, 28. avgusta. Mariborski klub obvešča, da bodo vstopnice za naslednji evropski spektakel v Ljudskem vrtu predvidoma na voljo v začetku prihodnjega tedna.

Glavobol za Matavža: PSV z Milanom

Na žrebu je bilo zelo zanimivo, saj se v boj za zadnjih deset vozovnic, namenjenih udeležencem skupinskega dela lige prvakov, podaja tudi nekaj evropskih velikanov. V skupini neprvakov so združeni klubi, ki v svojih državah niso osvojili naslova prvaka, pač pa se družini lige prvakov pridružili zaradi visokih koeficientov uspešnosti klubov iz svoje države. Spoznanje, da lahko v najmočnejšem nogometnem klubskem tekmovanju nastopa več predstavnikov iz ene krovne nogometne zveze, bodo želeli izkoristiti na najboljši način in si zagotoviti udeležbo med evropsko smetano. Med njimi so tudi Milan, londonski Arsenal, Schalke, Lyon … Le nekaj izvrstnih klubov, ki so v zadnjih sezonah nepogrešljivi del največje evropske klubske razvade. Zaradi slabšega koeficienta se v vlogi nenosilca predstavlja tudi nizozemski podprvak PSV Eindhoven. Matavž in soigralci bodo tako po dveh prepričljivih zmagah nad belgijskimi sosedi lovili ligo prvakov z enim izmed velikanom, kar obeta poslastico. Žreb ni bil naklonjen rdeče-belim, saj čakata slovenskega napadalca obračuna z Milanom. Arsenal se odpravlja v Turčijo, Real Sociedad, največje presenečenje španskega prvenstva v sezoni 2012/13, pa se bo pomeril z Lyonom.

Klubi, ki jim bo spodletelo v play-offu, bodo deležni tolažilne nagrade, zagotovljenega nastopa v skupinskem delu lige Europa, s tem pa se bo evropska sezona podaljšala vsaj do decembra. Prvi dvoboji zaključnega kroga kvalifikacij za ligo prvakov bodo odigrani 20. in 21. avgusta, povratni pa teden dni pozneje. Žreb skupinskega dela lige prvakov bo v Monte Carlu v četrtek, 29. avgusta.

Ne spreglejte