Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Prva liga Telekom Slovenije NK Radomlje NK Zavrč NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.33

7 let, 12 mesecev

Maribor naredil velik korak k naslovu, poraz Olimpije in Domžal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Maribor je v derbiju 32. kroga Prve Lige Telekom Slovenije odpihnil štajerske rivale iz Celja in naredil velik korak k 13. naslovu. Krka po preobratu šokirala Domžale, Olimpija nemočna v Velenju.

Vijolice z zmago na štajerskem derbiju spet lažje dihajo, saj imajo zdaj štiri kroge pred koncem pred Celjem osem točk prednosti in bi lahko že konec tedna postali državni prvaki. Za to potrebujejo Mariborčani zmago nad Zavrčom in poraz Celjanov proti Radomljam.

Na derbiju je dva zadetka blestel Dalibor Volaš, ki je zapravil še kup lepih priložnosti, enega pa sta dodala še Marko Šuler in Agim Ibraimi, častni zadetek za goste pa je iz izredno sumljivo dosojene enajstmetrovke dosegel Ivan Lendrič.

Zanimivo nogometno predstavo smo spremljali tudi v Novem mestu, kjer so v prvem polčasu Domžalčani prišli do prednosti dveh zadetkov, a jesenski prvaki tega niso znali zadržati, domači pa so v drugem polčasu le v sedmih minutah dosegli tri zadetke in z izjemnim preobratom prišli do izjemno pomembnih treh točk.

Od vodilne četverice je po Celju in Domžalah klonila tudi Olimpija, ki je bila povsem nemočna na štadionu Ob jezeru, ki postaja prava trdnjava. Knapi, ki so po dveh zadetkih reprezentanta Ivana Firerja premagali Ljubljančane, doma niso izgubili že od septembra 2014.

Za presenečenje kroga so ob Krki poskrbeli tudi Radomljani, ki so šokirali Gorico in prišli sploh do prve zmage po začetku marca, ko so doma premagali Rudar.

V zadnji tekmi kroga so gledalci na Bonifki videli poraz domačih ljubljencev, že 17. v sezoni. Kanarčki so res da povedli, dobili polčas, a so gostje iz Zavrča izid obrnili in na koncu zasluženo zmagali. V dokaj nervozni tekmi smo videli tudi tri rdeče kartone.

Ne spreglejte