Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
19. 12. 2012,
13.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Darko Milanič NK Maribor NK Maribor

Sreda, 19. 12. 2012, 13.29

8 let

Maribor in polovica sezone iz sanj

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za Mariborom je sijajna prva polovica sezone. Takšna, kakršno so si v Ljudskem vrtu želeli. Globok pečat so pustili v Evropi, doma so na dobri poti, da ubranijo dvojno krono.

Pravzaprav so eno lovoriko vijoličasti v tej sezoni že osvojili, ko so premagali Olimpijo v superpokalu. Potem se je začelo prvenstvo in hkrati nastopanje v Evropi, kjer so se prebili do skupinskega dela lige Europa in še drugo sezono zapored zbrali kar dvanajst evropskih tekem. Vrhunec sezone je bila seveda zmaga v Ljudskem vrtu nad Panathinaikosom s 3:0, nič manj Mariborčani niso ponosni na domači remi z londonskim Tottenhamom. Seveda so lahko zadovoljni s tem, kar so dosegli v Evropi. V Mariboru je bil nogomet več mesecev spet osrednja tema pogovorov, iskala se je karta viška. Predvsem v času tekem proti zagrebškemu Dinamu, ko so vijoličasti naskakovali preboj v ligo prvakov, je bila evforija na vrhuncu. V prvenstvu so Mariborčani suvereni. Kar devet točk prednosti in tekmo manj imajo pred najbližjim zasledovalcem Olimpijo. Jasno je, da je mesto za enajsto prvenstveno lovoriko v klubskih vitrinah že pripravljeno. V pokalu se spomladi obetata četrtfinalni poslastici in tekmi z Olimpijo. Če izločijo največjega rivala, bodo Mariborčani na dobri poti, da drugič zapored osvojijo dvojno krono. Da so v prvenstvu res dominantni, priča, da so zabili največ golov in jih prejeli daleč najmanj. So tudi najboljša domača ekipa in še bi lahko naštevali. Vprašanje je, s kakšno zasedbo bodo vijoličasti krenili v drugi del sezone. Možno je, da bodo nekateri nosilci odšli, a hkrati je Zlatko Zahovič že poskrbel za okrepitvi pred nadaljevanjem sezone in v Ljudski vrt zvabil Matijo Smrekarja in Nusmirja Fajića. Ne smemo pozabiti niti obetavnega branilca Nejca Mevlje, ki je član vijoličastih že nekaj časa, a še okreva po hudi poškodbi.

Pričakuje še kakšno obrambno okrepitev

''Jesen je minila zelo hitro. Imam občutek, kot da bi se v trenutku zvrstilo vse od začetka priprav do zaključka. Za nami je prva polovica sezone čudovitih dogodkov in zavzetega dela. Zelo sem zadovoljen s tem, kar smo dosegli. Kot moštvo smo naredili korak naprej. Že prejšnja sezona je bila fantastična. Osvojili smo naslov državnega prvaka, zmagali smo tudi v pokalu. Potem smo osvojili še superpokal in dolgo nastopali v Evropi. V tej sezoni smo bili še boljši, kot smo bili v prejšnji. Seveda smo zadovoljni. Hkrati pa pozitivno gledamo tudi naprej. Pričakovanja so zelo visoka, tega se moramo zavedati,'' je po prvem delu sezone povedal trener Maribora Darko Milanič, katerega moštvo je v prvem delu sezone odigralo kar 34 tekem v vseh tekmovanjih. ''Na pomemben način se soočamo s tem, da igramo veliko tekem. Ni alibija za utrujenost, naporen ritem nam ne jemlje energije, ampak nam jo daje. Nastopanje v Evropi pripomore, da ostanemo do samega konca osredotočeni in polni energije. Fantje so se prilagodili, nabirali so izkušnje. Veliko tekem je za nami. Dosegli smo, kar smo želeli dočakati. Kakovost smo povezali z izkušnjami,'' je še povedal trener z naskokom najboljšega slovenskega kluba ta hip, ki bo s pripravami na drugi del sezone začel že zelo kmalu. Prva skupina igralcev bo z aktivnostmi začela že drugega januarja, zbor celotnega moštva in prvi trening v polni zasedbi pa bo šest dni pozneje. Mariborčani bodo sicer glavni del priprav spet opravili v Turčiji.

Ne spreglejte