Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
25. 6. 2014,
8.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mario Balotelli Daniele De Rossi

Sreda, 25. 6. 2014, 8.33

7 let, 12 mesecev

Maria Balotellija imajo počasi dovolj tudi Italijani

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ne le na sodnika, zdi se, da v taboru Italije po nenadejanem izpadu s svetovnega prvenstva s prsti vse bolj kažejo tudi na prvega zvezdnika Maria Balotellija.

Kdo bi si mislil, da bodo italijanski nogometaši po zmagi nad Anglijo v prvem krogu po skupinskem delu že pakirali kovčke in odhajali domov. Toda prav to se je zgodilo. Najprej so izgubili proti Kostariki, potem ostali praznih rok tudi proti Urugvaju in se še drugič zapored z največjega nogometnega tekmovanja na svetu poslovili po prvem delu.

Po porazu je odstopil selektor Cesare Prandelli in vse kaže, da bodo v prihodnjih dneh, tako kot je to v navadi, na dan prišle marsikatere zgodbe. Tudi o Mariu Balotelliju in njegovi muhavosti. Zvezdnik Milana, ki je na tekmi proti Angliji zadel za zmago, potem pa razočaral, je z otročjim vedenjem prav gotovo pripomogel k temu, da je Italiji spodletelo.

Prandelli ni želel kazati s prstom

Z nespametnim prekrškom v prvem polčasu tekme proti Urugvaju si je prislužil rumeni karton, zaradi katerega je ob zgodovini, ki jo temnopolti napadalec ima – v njej neumnosti res ni manjkalo –, Prandelli Balotellija menjal že ob polčasu. Ker se je bal, da bo izključen, seveda. Poteza, ki je v marsičem vplivala na razplet tekme, prav gotovo. Zdaj že nekdanji italijanski selektor, ki je 23-letnemu zvezdniku vedno kril hrbet, po tekmi ni želel preveč govoriti o njem, a je med vrsticami vseeno priznal, da mu je z njim spodletelo. "Imel sem svoje načrte, a se niso izšli. Balotelli je bil del te zgodbe," je bilo vse, kar je povedal.

Veliko bolj konkreten je bil, čeprav ni izgovoril njegovega imena, izkušeni vezist Daniele De Rossi. "Bili so dejavniki, kot so vročina in sodniške odločitve, ki so vplivali na rezultat, a nanje se zdaj ne smemo izgovarjati. Hitro moramo pozabiti na vse in začeti znova," je sprva dejal, a se hitro popravil.

"Vzamem nazaj, resnica je drugačna. Dobro si moramo zapomniti, kaj se je zgodilo, in začeti znova, z novimi obrazi. Potrebujemo igralce s karakterjem, in ne Paninijevih sličic. Takšni reprezentanci niso v pomoč," je bil oster 30-letni vezist Rome.

Na koga je mislil, čeprav ni izgovoril njegovega imena, je jasno. Na Balottelija, ta je pred dnevi na Twitterju objavil fotografijo, na kateri je album s samolepilnimi sličicami Panini in italijanska reprezentanca, zapolnjena zgolj z enim samim igralcem. Mariom Balotellijem, seveda.

Zdi se, da muhavost in zvezdništvo tega nesporno zelo nadarjenega igralca počasi žreta živce tudi njegovim soigralcem. Kako se bo s to težavo spopadel novi selektor Italije, kdorkoli že bo?

Ne spreglejte