Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
31. 5. 2015,
21.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Marcos Tavares Zlatko Zahović

Nedelja, 31. 5. 2015, 21.05

7 let, 12 mesecev

Marcos Tavares: Maribor je moje življenje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V soboto so vsi, ki so bili zraven ob novi proslavi državnega prvaka nogometašev Maribora, spet lahko ugotovili, da je Marcos Tavares za vse navijače nekaj posebnega.

"On je večji od kluba," je Brazilca, ta je v Maribor prišel na začetku leta 2008 in prehodil pot od nogometaša, ki je vzbujal dvome, do statusa ikone za večne čase, pred kratkim opisal športni direktor Zlatko Zahović. Verjetno je malce pretiraval, a ni bil daleč od resnice. Podobe danes 31-letnega napadalca krasijo zidove Ljudskega vrta, njegov obraz se smeji s kar nekaj reklam. Kdo bi si pred več kot sedmimi leti mislil, da bo Maribor tujca nekoč vzel za svojega. Za ikono, ki predstavlja klub. V vsem, kar si nadrejeni od nogometaša lahko želijo. S podobo na in tudi ob igrišču. Kot vedno je bil nogometaš, ki je v Mariboru osvojil vse, kar se osvojiti da, dobre volje tudi na sobotni proslavi. "Hvala, hvala, hvala," je v slovenskem jeziku večkrat ponovil nogometaš, ki je bil z Mariborom petkrat državni prvak, se trikrat veselil pokalnega naslova, štirikrat zmagal v superpokalu, trikrat nastopil v skupinskem delu evropske lige, v tej sezoni klub popeljal v ligo prvakov, bil štirikrat na podlagi glasov navijačev izbran za najboljšega igralca Maribora in trikrat postal najboljši strelec lige. Sanje, ki jih živi v zadnjih letih, si nedvomno zasluži.

Sezona, ki je za vami, je sijajna. Najsijajnejša od vseh, ki ste jih v Mariboru preživeli do zdaj? Vsako leto, ki sem ga preživel tu, je bilo nekaj posebnega, a ta sezona je bila še bolj posebna. Zato, ker smo igrali v ligi prvakov in spet postali državni prvaki. Zame so uspehi z Mariborom vedno sladki. Vesel sem, da se lahko skupaj s temi prekrasnimi navijači, ki nam vedno stojijo ob strani, poveselimo. Danes je velika zabava. To je Maribor, Maribor je moje življenje, zato sem tu. Hvala vsem navijačem, soigralcem in ljudem v klubu. Trudim se, da bi bilo takšnih trenutkov čim več. Danes je tukaj eno samo veselje. Danes je vijoličast dan!

Sami ste še tretjič, odkar ste prišli v Slovenijo, postali najboljši strelec prvenstva. Kako pomemben je za vas ta dosežek? Zelo sem vesel, a ob tem se moram takoj zahvaliti soigralcem. Brez njih mi ne bi uspelo. Sam ne morem nič. Pri vsakem golu so mi pomagali soigralci. Pomagali so mi do strelske krone. Pomagali so mi, da sem postal prvak. Je pa za mano super sezona. Mislim, da celo najboljša od vseh, odkar sem tukaj.

Je lahko sploh še bolje, kot je zdaj? Seveda je lahko. Za nami je super sezona, a v prihodnji si želimo še več. Še enkrat se želimo uvrstiti v ligo prvakov. Vsako leto želimo čim več. Če ne drugega, si sam želim, da bi dočakal gol v ligi prvakov. V prejšnji sezoni mi ni uspelo. Upam, da mi v prihodnosti bo.

Kakšne so želje za naslednjo evropsko sezono? Tako kot sem rekel, želimo to, česar si želi vsak nogometaš. Igrati v najboljši nogometni ligi na svetu, v ligi prvakov. Kdo nas bo čakal na poti do tega cilja, nas ne zanima preveč. Dejstvo je, da bi si želeli vloge nosilca v kvalifikacijah (to je odvisno od razpleta nekaterih drugih evropskih tujih lig, op. p.), a v vsakem primeru je jasno, da bomo morali vsakega, ki nam bo stal nasproti, premagati. Ne glede na to, kdo bo to. V novi sezoni moramo biti pripravljeni na vse.

Da bo tako, boste poskušali poskrbeti že kmalu. Že 15. junija vas čaka začetek priprav na novo sezono. Počitka bo res malo. Z vsako ekipo, ki želi narediti nekaj več, je tako. Več kot dva tedna dopusta si pač ne moremo privoščiti, ampak se nad tem ne pritožujemo. Naredili bomo vse, da se bomo dobro pripravili in bomo v dobri formi v tednih, ko se bomo poskušali spet uvrstiti v ligo prvakov.

Kam jo boste mahnili? Z družino bomo šli malce po Evropi. Malo na morje, malo drugam. Skupaj s svojimi najdražjimi se bom poskušal čim bolje spočiti. Da bom potem, ko se vrnem, pripravljen na nove podvige. Da bomo skupaj s soigralci skušali narediti še več, kot smo v tej sezoni. Da se seveda uvrstimo v ligo prvakov.

V sezoni, ki je za nami, ste postavili tudi nov mejnik. Postali ste najboljši strelec v zgodovini Maribora. Že imate začrtan naslednji cilj? Seveda ga imam. Zdaj si želim, da bi postal najboljši strelec v zgodovini slovenske nogometne lige. Rekorder je zabil 130 golov, jaz sem trenutno pri 102. Čaka me še nekaj dela, a verjamem, da mi bo uspelo. Želim si, da bi mi.

Do kdaj še nameravate igrati? Še vsaj pet, šest let si želim igrati v Mariboru. Potem bomo videli, kaj in kako.

Obstaja ponudba, ki bi vas lahko zvlekla iz Maribora? Ne. Moja glava je tu, v Mariboru.

Ne spreglejte