Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 10. 2017,
8.55

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

2

Natisni članek

Milan Mandarić NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 28. 10. 2017, 8.55

6 let, 5 mesecev

Predsednik Olimpije Milan Mandarić

Mandarić odgovoril dvomljivcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

2

Milan Mandarić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Predsednik Olimpije Milan Mandarić se je v sporočilu za javnost obregnil ob vse, ki o ljubljanskem klubu pišejo kritično in negativno. "Zgodbe o izčrpavanju Olimpije in o mojem odhodu so prazne," je dejal ter dodal, da pogoji za delo v klubu niso bili še nikoli boljši.

Nogometaši Olimpije se pripravljajo na nedeljsko gostovanje v Velenju. Na štadion Ob jezeru se radi vračajo, saj so tam doživeli enega najlepših dni v klubski zgodovini. Lani so pri knapih proslavljali naslov zmagovalca Prve lige Telekom Slovenije, predsednik Milan Mandarić pa je sprejemal čestitke, saj je po 21 letih v Ljubljano pripeljal naslov državnega prvaka.

Sporočilo za javnost pred gostovanjem v Velenju

Veselje navijačev Olimpije 14. maja 2016 v Velenju | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Veselje navijačev Olimpije 14. maja 2016 v Velenju Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Sledila je sezona, ki ni postregla z lovorikami, v tej pa zmajem pod taktirko Igorja Bišćana ponovno kaže zelo dobro, saj so še neporaženi in prvi na lestvici.

Ameriški poslovnež s srbskimi koreninami je zelo zadovoljen z rezultati, motijo pa ga različni medijski zapisi o poslovanju kluba in usodi silnih milijonov, prejetih po rekordnih prestopih Ezekiela Hentyja in Andraža Šporarja. Vedno več je zapisov o tem, kdaj in pod kakšnimi pogoji bo Mandarić zapustil ljubljanski klub.

Predsednik se je odzval s sporočilom za javnost, v katerem je zgodbe o prevzemu kluba za en evro, izčrpavanju Olimpije in svojem odhodu označil za prazne, posredno pa se dotaknil tudi koprskega župana Borisa Popoviča in odvetnika Francija Matoza.

Sporočilo Milana Mandarića za javnost

Milan Mandarić želi v tej sezoni Olimpijo vrniti na slovenski prestol. | Foto: Vid Ponikvar Milan Mandarić želi v tej sezoni Olimpijo vrniti na slovenski prestol. Foto: Vid Ponikvar Fascinantno je, koliko prostora, energije in časa namenjajo nekateri mediji špekulacijam in napovedovanju prihodnosti NK Olimpija. In kako vztrajno ponavljajo enake nesmiselne fraze in prazne zgodbe. O enem evru, o izčrpavanju Olimpije, o mojem odhodu ... Nič manj ni zanimivo dejstvo, da je bilo o poslovanju Olimpije samo v zadnjem letu napisanih več časopisnih člankov kot o poslovanju vseh preostalih slovenskih nogometnih klubov. Slika je še bolj interesantna, ko vidite, kdo vse je zaskrbljen nad "negotovo usodo ljubljanskega prvoligaša".

Na istem kupu so se znašli propadli predsedniški kandidat, ki mu je uspelo ugasniti športno življenje v mestu, kjer je župan, in njegov nekdaj velik prijatelj, potem smrtni sovražnik in zdaj spet prijatelj. V tej pisani družbi so še pravni, gospodarski in davčni "strokovnjaki", mnogi med njimi so nekoč svetovali Olimpiji in drugim, zdaj pa o njih pišejo kritično in negativno. Kako priročno je najbrž pisati o stvareh, ki si jih delal sam. Nekateri od njih to počnejo javno, drugi se skrivajo za anonimkami ali za novinarji, za katere sem prepričan, da pogosto niti ne razumejo, kaj so napisali in podpisali, nanaša pa se na finančno poslovanje Olimpije. Ne smem pozabiti tistih, ki so nekdaj služili lepe honorarje v Olimpiji in so danes zelo pametni in izjemno zaskrbljeni nad usodo kluba. Nihče od njih seveda ni nikoli vložil niti centa svojega denarja v klub ali nasploh v šport, če odmislimo zapravljanje javnega denarja in donacij vprašljivega porekla.

Verjamem, da jim ni po godu, ker njihova dejanja ne vplivajo na dejstvo, da Olimpija igra odlično, zmaguje in je trenutno prva na prvoligaški lestvici. Delamo vztrajno, sistematično ter trdo in rezultati so vidni. Pred nami je veliko pomembnih tekem, razmišljamo o njih, pripravljamo se na nove zmage.

Ljubljančani so v zadnjem prvoligaškem nastopu s 3:0 premagali kranjski Triglav. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Ljubljančani so v zadnjem prvoligaškem nastopu s 3:0 premagali kranjski Triglav. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Prav tako je izjemno pomembno, da ob vseh teh kataklizmičnih napovedih o skorajšnjem propadu Olimpije več kot devetdeset ljudi redno prejema plačo, pogoji za delo v klubu so boljši, kot so bili kadarkoli v zeleno-beli zgodovini, pred nami pa so tudi novi resni poslovni načrti. Pravzaprav me veseli, da vsi omenjeni "skrbniki" tako budno in tako pozorno spremljajo vse, kar se dogaja v in okoli Olimpije. Ali ni to najboljši znak, da smo na dobri poti?

Olimpija gre naprej!
Vaš predsednik Milan Mandarić

Ne spreglejte