Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 8. 2014,
22.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Maccabi Tel Aviv Agim Ibraimi

Torek, 5. 8. 2014, 22.18

8 let

Makedonec zagotovil novo mariborsko evropsko jesen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Maribora so na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij lige prvakov v Larnaki na Cipru proti Maccabiju iz Tel Aviva igrali neodločeno 2:2 (1:1) in se uvrstili v zadnji, odločilni predkrog.

Zadetka Agima Ibraimija na Cipru sta slovenskim državnim prvakom zagotovila četrto zaporedno jesen v evropskih tekmovanjih. Maribor si je namreč z izločitvijo Maccabija priigral četrti predkrog lige prvakov (žreb parov bo v petek). Tudi če tam ne bo uspešen, ima zagotovljeno mesto v evropski ligi. Štajerci so tako relativno zgodaj že uresničili prvega izmed ciljev sezone.

Mariborčani so v prvem polčasu pokazali dobro, pametno igro. Začeli so odločno in si že v drugi minuti priigrali lepo priložnost, potem ko je Marcos Tavares z glavo po podaji Mitje Vilerja z leve strani zvito streljal, a je bil Maccabijev vratar na mestu. Izraelci so v naslednjih minutah začeli vzpostavljati ravnotežje na igrišču, prvo priložnost pa zapravili v 11. minuti, ko je Eden Ben Bassat z roba kazenskega prostora žogo poslal mimo gola.

V 23. minuti so do novega strela prišli Štajerci, a je Amir Dervišević malce izven kazenskega prostora žogo poslal prešibko proti vratom Izraelcev. Dvanajst minut pozneje so se gosti veselili. Najprej je Damjan Bohar streljal z leve strani, Juan Pablo je žogo odbil, a le do Agima Ibraimija, ki je z dobrih petih metrov zadel za skupni izid 2:0.

Maccabi je še v prvem polčasu prišel do zadetka, ki jim je ohranil upanje. Tal Ben Haim se je izognil prepovedanemu položaju, prišel pred Jasmina Handanovića in ga z desetih metrov tudi premagal.

Veselje "gostiteljev" je trajalo le minuto

V uvodu drugega polčasa je najprej nevarno meril Dare Vršič, a malo zgrešil vrata izraelske ekipe, ki je med polčasom namesto branilca Carlosa Garcie v igro poslala napadalca Radeta Prico. V 54. minuti je Maccabi tudi povedel, potem ko je bil uspešen Ben Bassat.

Veselje "gostiteljev" pa ni trajalo dolgo. Že v naslednji minuti je Viler lepo podal v kazenski prostor, kjer je Agim Ibraimi z glavo natančno meril in dosegel še drugi zadetek na tekmi. Novo priložnost so Izraelci zapravili v 62. minuti, Vršič pa je močno sprožil tri minute pozneje, a točno v vratarja. V naslednjem napadu je Ben Bassat povsem sam z manj kot desetih metrov žogo poslal malo mimo vrat.

Maccabi je v končnici tekme pritiskal, želel doseči zadetek, v 82. in 83. minuti sta praktično na golovi črti žogo ustavila Petar Stojanović in Handanović, a mu ni uspelo prelisičiti obrambe Maribora. Ta je imel v 90. minuti prek Boharja še eno veliko priložnost, a je strelec s prve tekme žogo iz ugodnega položaja poslal čez gol.

Ne spreglejte