Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 7. 2017,
20.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Milivoje Novakovič Srečko Katanec Zlatko Zahović

Sreda, 5. 7. 2017, 20.39

6 let, 6 mesecev

Mladi napadalec Maribora pred začetkom sezone

Luka Zahović je skočil v dres Milivoja Novakovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30
Luka Zahović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Zdaj, ko se je upokojil Milivoje Novaković, bo breme v napadu Maribora še bolj padlo na mladega Luko Zahovića. Da je on tisti, ki bo skušal stopiti v čevlje drugega najboljšega strelca v zgodovini slovenske nogometne reprezentance, priča tudi dejstvo, da bo po novem nosil njegov dres s številko 11.

"Po njegovem odhodu je bila številka prosta, zame je 11 prvi izbor in zato sem se odločil za spremembo. Verjamem, da bom tudi v prihodnosti podobno uspešen, kot sem bil do zdaj ali še bolj," je v daljšem pogovoru za mariborsko klubsko spletno stranjo povedal novi ponosni lastnik vijoličastega dresa s številko 11 na hrbtu Luka Zahović, ki je do zdaj nosil številko 90.

Številko 11 je nosil že ob debiju v članski ekipi Maribora maja 2013, ko je nastopil v zadnjem prvenstvenem krogu, z njo dosegel 16 golov in potem odšel v Heerenveen. Na Nizozemskem se ni naigral in se pozimi letos vrnil v Maribor. Najprej kot posojen nogometaš, nato ga je njegov oče, športni direktor Zlatko Zahović, odkupil za 250 tisoč evrov. Medtem je številko 11 prevzel Milivoje Novaković, ki pa se je po koncu sezone upokojil in mladi Zahović je spet dobil, kar je hotel.

Komaj je čakal, da se začne

Nosil bo dres Milivoja Novakovića. | Foto: Vid Ponikvar Nosil bo dres Milivoja Novakovića. Foto: Vid Ponikvar "Hvala mu, da jo je čuval," je v šali povedal strelec novih 16 golov v drugi polovici prejšnje sezone, ki ima o 38-letnem, zdaj že nekdanjem soigralcu in upokojenem nogometašu Novakoviću izjemno dobro mnenje. "Poseben trenutek je, ko nadomestiš nogometaša s tako nogometno biografijo. Poudaril bi, da mi je bilo v veliko čast deliti garderobo z izjemnim nogometašem in profesionalcem za zgled, ki je nam mlajšim veliko pomagal z dragocenimi nasveti," je še povedal 22-letni napadalec, ki se veseli novih izzivov, ki so pred njim in soigralci.

Najprej jih kot prvake, naslov so v Maribor vrnili po letu dni, čakajo kvalifikacije za ligo prvakov proti bosanskemu prvaku Zrinjskemu iz Mostarja.

"Priznam, da sem komaj čakal, da se spet zberemo. Nekaj dni premora je prišlo prav za počitek in odklop od nogometa. Priprave smo vsi začeli z novo energijo in poiskali nove motive, ki jih Mariboru nikoli ne zmanjka. Vemo, kakšni cilji so pred nami in storili bomo vse, da jih uresničimo," je še povedal mladi slovenski reprezentant, ki se ga je v preteklosti povezovalo tudi z nastopanjem v članski izbrani vrsti, a vpoklica Srečka Katanca še ni dočakal. Mnogi so prepričani, da tudi zaradi zamer, ki jih do njegovega očeta iz davne preteklosti goji selektor Slovenije.

25. februarja letos je zabil gol za zmago na derbiju proti Olimpiji v Mariboru. | Foto: Grega Valančič/Sportida 25. februarja letos je zabil gol za zmago na derbiju proti Olimpiji v Mariboru. Foto: Grega Valančič/Sportida

Ve, kaj mora storiti, da postane reprezentant

"To je bolj zgodba za medije. Moja želja je vedno enaka, ampak ni odločilna. Vem, kaj moram storiti. Opravljati svoje obveznosti v klubu s pravim odnosom. Delati vsak dan, da bi napredoval in pomagal Mariboru do novih uspehov. Če bo to prineslo tudi reprezentančno vabilo, bom vesel. Ne bom pa se s tem obremenjeval. Upam, da bo prišel dan reprezentančnega nastopa. Če ga ne bom dočakal, pa bom ostal v vlogi navijača," se s tem, ali bo kmalu dočakal vpoklic v reprezentanco, ne obremenjuje preveč Zahović.

Za Maribor je do zdaj dosegel 33 golov. V Ljudskem vrtu uživa poseben status. | Foto: Sportal Za Maribor je do zdaj dosegel 33 golov. V Ljudskem vrtu uživa poseben status. Foto: Sportal

V prostem času sprehaja psa in skuša ustreči željam navijačev

V daljšem pogovoru je med drugim razkril tudi to, da v prostem času najraje poseda doma in petkrat na dan sprehaja psa. Nekaj besed je namenil tudi statusu, ki ga ima med navijači Maribora. Predvsem med mlajšimi je zelo priljubljen.

"Občutek, ko ljudje prepoznajo trud in spoštujejo tvoje delo, je prijeten. Vsem prošnjam, ki jih prejemam, žal ne morem ugoditi. Seveda ne morem naokrog podeljevati dresov ali drugih artiklov, skušam pa ustreči vsaj prošnjam po avtogramih, fotografijah. Ko sem bil majhen, sem bil vesel vsake fotografije z znano osebnostjo, ko se je pojavila priložnost. Tudi zato skušam uresničiti čim več takšnih prošenj," je opisal, kako se počuti v središču pozornosti.

Ne spreglejte