Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
29. 10. 2014,
9.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija Luka Elsner NK Maribor NK Maribor

Sreda, 29. 10. 2014, 9.53

8 let

Luka Elsner po čudežnem preobratu: To ni majhna stvar

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Optimizem, ki je pred povratno četrtfinalno pokalno tekmo žarel z oči domžalskih nogometašev, ni bil lažen. V Stožicah so z zrelo in učinkovito predstavo spodrezali krila šokirani Olimpiji.

V domžalskem taboru so po tekmi radi izpostavili, da se ponavlja zgodovina. Če bi se do konca, bi ljubitelji nogometa v mestu ob Kamniški Bistrici v tej sezoni prišli na svoj račun, saj bi Domžalčani postali pokalni prvaki. Tako kot v sezoni 2010/11, ko so si na poti do trofeje v četrtfinalu reševali kožo v Ljubljani. Na prvi četrtfinalni tekmi so doma izgubili z 0:2 (Elsnerjeva četa je letos 0:1), nato pa so na največjem slovenskem nogometnem objektu povozili zeleno-bele s 4:0 (v torek so jih s 3:1). Kot da jim ustreza, da igrajo povratno tekmo v Ljubljani, na Domžalah zelo priljubljenem štadionu, kjer kot po nepisanem pravilu dosegajo zelo dobre rezultate. "Če potegnemo črto čez obe tekmi, je bilo naše napredovanje v polfinale povsem zasluženo. V prvem polčasu se je odvil idealen scenarij, ki smo si ga tudi zaslužili. Pokazali smo pravo željo, motivacijo in veliko kakovosti v igri. Uspelo nam je obrniti rezultat, kar ni majhna stvar proti močni in kakovostni Olimpiji," je ponosno dejal Luka Elsner.

Izkoristili so tudi najmanjše priložnosti

Mladi trener, ki z vrhunskimi dosežki na domžalskem stolčku nadaljuje izjemno družinsko nogometno tradicijo, je bil pred tekmo odločen. Napovedal je, da Domžale v Stožice prihajajo po napredovanje. Vedel je, da jih Olimpija na prvi tekmi ni nadigrala ter da bi se lahko tekma ob nekaterih drugačnih sodniških odločitvah ter dodatni naklonjenosti sreče končala tudi v prid Elsnerjevih izbrancev. A se ni. Olimpija si je priigrala tesno prednost, ki pa je na povratnem srečanju izpuhtela v manj kot desetih minutah.

Domžale so pokazale neverjetno učinkovitost. Čeprav je Olimpija na vrata gostov streljala štirikrat več, je skoraj vsak strel, ki so ga rumeno-modri usmerili proti Aleksandru Šeligi, končal v mreži. V osmi minuti je gol dosegel Uroš Korun (podajalec s kota je bil Erik Janža), deset minut pozneje je drugi žebelj v ljubljansko krsto zabil Nemanja Maksimović (po podaji Benjamina Morela), popoln šok za gostitelje pa je predstavljal izjemen strel Darka Zeca, ki je v mojstrskem slogu povišal vodstvo na 3:0.

"Igralci si zaslužijo vse pohvale. Izkoristili smo tudi najmanjše priložnosti, še posebej to velja za prekinitve, s katerih sta bila dosežena prvi in tretji gol. To je tudi edina razlika s prvo tekmo. Naša učinkovitost," je poudaril Elsner.

Dobra popotnica pred petkovim derbijem v Mariboru

V torek je osvojil Stožice, lahko v petek še Ljudski vrt? Domžale se bodo na derbi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije odpravile neobremenjene. V tej sezoni so že zaprli usta Mariborčanom, jih premagali v domačem Športnem parku, zdaj se bodo predstavili še v mestu ob Dravi. Ker imajo pred vijolicami prednost šestih točk, lahko na derbi odpotujejo sproščeno, saj bodo trdno zasidrani na vrhu tudi v primeru neuspeha.

"Zmaga proti Olimpiji je dobra popotnica pred petkovim derbijem v Mariboru. Regeneracija bo hitrejša in igralci se bodo že jutri zbudili veliko bolj sveži kot bi se ob drugačnem razpletu današnje tekme. Že nekaj tekem nizamo dobre predstave in zelo smo zadovoljni s prikazanim na igrišču. Stanovitnost v igri nam vliva dodatnega poguma za tekmo v Ljudskem vrtu," je Elsner po sladki pokalni zmagi nad Olimpijo, ki je Domžale popeljala v polfinale pokala, že razmišljal o državnih prvakih. Se lahko domžalska pravljica nadaljuje tudi na Štajerskem?

Ne spreglejte