Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 7. 2016,
9.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Šahtjor Soligorsk

Četrtek, 21. 7. 2016, 9.51

6 let, 6 mesecev

Trener Domžal pred povratno tekmo s Šahtjorjem iz Soligorska

Luka Elsner: Neizmerno verjamem v varovance, ki se ne bojijo izziva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Luka Elsner | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Čutim, da se fantje ne bojijo izziva in da smo končno prišli do položaja, v katerem se znamo spoprijeti s to ravnijo tekmovanja," zaupanja v svoje fante pred večerno povratno tekmo drugega predkroga lige Europa ne skriva trener Domžal.

Domžale – Šahtjor Soligorsk, Športni park Domžale, ob 20.30

Domžalski športni park bo ob 20.30 gostil eno od najpomembnejših tekem v zgodovini kluba, na kateri si domači fantje lahko priigrajo napredovanje v tretji krog kvalifikacij lige Europa. Tam na svojega nasprotnika že čaka angleški premierligaš West Ham, ki bo z zmagovalcem večerne tekme 4. avgusta krstil svoje novo nogometno domovanje, prenovljeni olimpijski štadion v Londonu.

Ravbarji so si na prvi tekmi pri Šahtjorju iz Soligorska priigrali ugoden izid 1:1, v katerem pa mož s trenersko taktirko Luka Elsner ne vidi prav velike prednosti: "Sprašujemo se, ali je to sploh prednost. V fazi obrambe ne gojimo načina igre, v katerem bi čakali na nasprotnika na svoji polovici in prežali na njegovo napako. Tekmeca bomo prisilili v višji tempo igre. Gre za izkušeno ekipo, kar pa hkrati pomeni, da so malce slabše fizično pripravljeni od nas."

Čaka jih 95 minut mučenja, a čuti, da so pripravljeni

"Moja edina želja je, da odigramo kakovostno tekmo. Želimo diktirati potek igre in se ne ozirati na rezultat. Potrebujemo vsaj gol ali dva, da bi se postavili v boljši položaj. Po drugi strani se zavedamo, da bomo zagotovo trpeli in da bomo na trenutke verjetno popolnoma vsi na štadionu nervozni, a iskreno sem prepričan, da bomo pokazali, da smo boljša ekipa, in se na koncu veselili napredovanja. Čutim, da se fantje ne bojijo izziva in da smo končno prišli do položaja, v katerem se znamo spoprijeti s to ravnijo tekmovanja. Neizmerno verjamem v svoje varovance," je 33-letni strateg v klubski diktafon potrdil, da imajo fantje njegovo popolno zaupanje.

"Želimo diktirati potek igre in se ne ozirati na rezultat. Po drugi strani se zavedamo, da bomo zagotovo trpeli in da bomo na trenutke verjetno popolnoma vsi na štadionu nervozni." | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Želimo diktirati potek igre in se ne ozirati na rezultat. Po drugi strani se zavedamo, da bomo zagotovo trpeli in da bomo na trenutke verjetno popolnoma vsi na štadionu nervozni." Foto: Žiga Zupan/Sportida

O West Hamu: Smo na začetku planine in počasi lezemo navzgor

"West Ham je še zelo oddaljen. Pred njim je najmanj 95 minut hudega trpljenja, zato Angležev trenutno še ni v naših mislih. Popolnoma smo osredotočeni na sedanjost in na tisto, kar moramo početi v vsakem trenutku na tekmi. Evforija okoli žreba je za nas trenutno popolnoma nepomembna. Če je naslednji krog kvalifikacij na vrhu gore, smo mi šele na vznožju, na začetku planine in počasi lezemo navzgor. Vsi se bomo morali namučiti, da pridemo do vrha. Imamo pa mentalne sposobnosti, da nam to uspe."

Ne težava, pač pa izziv

"To nam predstavlja izziv, kako najti rešitve," Elsner o tem, da ne bo mogel računati na vse varovance,  niti na strelca edinega domžalskega zadetka v Belorusiji Dejana Trajkovskega. | Foto: Žiga Zupan/Sportida "To nam predstavlja izziv, kako najti rešitve," Elsner o tem, da ne bo mogel računati na vse varovance, niti na strelca edinega domžalskega zadetka v Belorusiji Dejana Trajkovskega. Foto: Žiga Zupan/Sportida Elsner na povratni tekmine bo mogel računati na strelca edinega domžalskega zadetka v Belorusiji Dejana Trajkovskega, Matica Črnica in Zenija Husmanija, ki ga pesti poškodba stegenske mišice.

Čeprav bodo manjkali trije pomembni členi, mladi slovenski strokovnjak ob tem ne želi biti črnogled: "Bolj kot težave nam odsotnost igralcev predstavlja izziv, kako najti rešitve. Vsaka tekma ima svoje značilnosti, zato se z odsotnimi igralci pretirano ne obremenjujemo. Imamo veliko igralcev in, kar je še bolj pomembno, vsi so zelo dobro pripravljeni. To je potrdila tudi tekma proti Radomljam (Domžalčani so novo sezono PLTS v spremenjeni zasedbi od četrtkove evropske v Belorusiji odprli z zmago z 2:0 nad Radomljami, op. a.), vendar smo mi vse to vedeli že prej."

Videovabilo na tekmo:

Lahko naredijo veliko škode

Analiza pred prvo tekmo se ni veliko razlikovala od tistega, kar se je na igrišču dejansko dogajalo. Kaj pa pravijo analitični prijemi pred domačim spopadom? "Analiza je bila drugačna le v segmentu osvojene žoge in tega, kaj z njo narediti. Sicer pa smo že pred odhodom v Belorusijo zelo dobro poznali nasprotnika. Fantje so se dobro zavedali, kje so njihove največje kakovosti in na kakšen način jih izkoristiti v fazi napada. Vemo, da obstajajo luknje v njihovi igri, in z našim profilom igralcev jim zagotovo lahko naredimo veliko škode."

V domžalskem športnem parku pričakujejo večjo podporo kot običajno in upajo, da jih bo ponesla v naslednji krog. | Foto: Vid Ponikvar V domžalskem športnem parku pričakujejo večjo podporo kot običajno in upajo, da jih bo ponesla v naslednji krog. Foto: Vid Ponikvar

Kdo bo komu naredil škodo, bo jasno po 22. uri, že okoli 20. ure pa Domžalčani na tribunah svojega štadiona pričakuje večjo podporo kot običajno. "Želim si, da nas ta ponese in da se razletimo po igrišču. Se pa zavedamo, da na takšnih tekmah prevelik adrenalin in prevelika čustva škodijo, zato imamo jasen načrt. Držali se bomo postavljene organizacije igre, saj nam bo le ta prinesla pozitiven rezultat," pred srečanjem še sporoča Elsner.

Sodili bodo Švicarji

Tekma se bo v Športnem parku Domžale začela ob 20.30, ko bo na delu švicarska falanga sodnikov. Glavni sodnik bo Alain Bieri, njegova pomočnika pa Alain Heiniger in Carmine Sangiovanni. Četrti sodnik bo Urs Schnyder.

Ne spreglejte