Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
8. 10. 2014,
18.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Džengis Čavušević slovenska nogometna reprezentanca Švica

Sreda, 8. 10. 2014, 18.43

8 let

Ljubljančan, ki živi v Švici, opozarja Švicarje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Švicarji so se pred gostovanjem v Mariboru spomnili na Džengisa Čavuševića, edinega slovenskega legionarja v švicarskem prvenstvu. Napadalec St. Gallna jih je posvaril o glasnosti Ljudskega vrta.

V četrtek se bosta v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2016 udarili Slovenija in Švica. Dobro sta se spoznali že v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2014, kjer so bili uspešnejši Švicarji, zdaj pa jih čaka še krstni obračun na poti do spektakla v Franciji.

Švicarski portal Blick je pred srečanjem potrkal na vrata Džengisa Čavuševića in ga zaprosil za nekaj besed o slovenski reprezentanci. "Želimo na evropsko prvenstvo v Francijo. Ne bo preprosto, a sem prepričan, da se tja lahko uvrstimo. Moje sanje so, da bi lahko zastopal barve Slovenije na tako velikem tekmovanju," je dejal 26-letni Ljubljančan, ki se je z nadčloveškimi napori vrnil po dveh hudih poškodbah kolena, državni dres pa oblekel predlani, ko je izbrano vrsto vodil še Slaviša Stojanović.

Konec prejšnjega tedna se je v švicarskem prvenstvu ponovno vpisal med strelce. Njegov zadetek je bil usoden za prvaka in udeleženca lige prvakov iz Basla, navijači St. Gallna pa so v tej sezoni pozdravili že štiri njegove zadetke in dve podaji. Švicarje je zanimalo, ali bi lahko z omenjeno statistiko resneje kandidiral za mesto v slovenski reprezentanci, nekdanji otrok Slovana pa je dejal, da ne živi v oblakih, ampak raje stoji na tleh, ter da ga selektor zgolj po nekaj tekmah, ki jih je odigral po drugi vrnitvi na igrišča, verjetno še ne bo vpoklical.

Če bo pomagala sreča, je mogoča tudi zmaga Slovenije

Slovenski napadalec, ki se je v Švico odpravil iz Domžal, podobno kot vsi ljubitelji nogometa v Sloveniji ni mogel biti zadovoljen z razpletom uvodne kvalifikacijske tekme v Talinu. "Poraz v Estoniji predstavlja razočaranje. Estonija nima slabe ekipe, a v Sloveniji smo pričakovali vse kaj drugega kot poraz," ni skrival nezadovoljstva, ko pa je primerjal četrtkova tekmeca, ki se bosta udarila v Ljudskem vrtu, je bil poln pohval na račun Švice, a je med vrsticami tudi poudaril, da favoriti vselej ne zmagujejo.

"Čeprav ima Švica boljšo ekipo in večje število kakovostnejših posameznikov, ima Slovenija še vedno možnosti za zmago. Če bo pristop igralcev stoodstoten in nam bo malce pomagala sreča, bi lahko premagali Švico," je dejal Čavušević in zadnji stavek podkrepil z naslednjimi besedami: "Slovenci so strastni ljubitelji nogometa. Na štadionu v Mariboru je vedno zelo glasno, kar bi lahko Švicarjem otežilo pot do izpolnitve cilja," je naznanil, kako pomembno vlogo lahko odigra Ljudski vrt, v zadnjih letih neosvojljiva trdnjava slovenskega reprezentančnega nogometa. Se bo njegova napoved uresničila?

Ne spreglejte