Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 12. 2019,
22.59

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Liga Europa Andraž Šporar Kenan Bajrić Robert Berić Domen Črnigoj Benjamin Verbič Vid Belec Miha Blažič Jaka Bijol

Četrtek, 12. 12. 2019, 22.59

4 leta, 4 mesece

LIGA EUROPA, SKUPINSKI DEL (6. KROG)

Verbičevi brez evropske pomladi, v slovo pomahali tudi Blažič, Šporar, Berić ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Benjamin Verbič | Benjamin Verbič, ki zaradi kartonov ni smel pomagati Dinamu, je s soigralci končal evropsko pot. | Foto Reuters

Benjamin Verbič, ki zaradi kartonov ni smel pomagati Dinamu, je s soigralci končal evropsko pot.

Foto: Reuters

Znani so vsi udeleženci izločilnih bojev lige Europa. Ta podvig sta si z Apoelom že v prejšnjem krogu zagotovila Vid Belec in Roman Bezjak, Miha Blažič (Ferencvaroš) in Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) pa sta se pridružila Šporarju in Beriću, ki sta evropsko sezono že končala. Verbičevi so brez kaznovanega Slovenca doma z 1:1 remizirali z Luganom in ostali brez napredovanja, Miha Blažič je zaigral pri Ludogorcu, pa se z remijem (1:1) prav tako poslovil. Apoel je z Belcem v vratih in brez Bezjaka z 1:0 premagal Sevillo, ki je že pred tekmo zagotovila prvo mesto.

Dinamo Kijev Benjamina Verbiča, ki zaradi kartonov ni smel pomagati soigralcem, je z odpisanim Luganom Domna Črnigoja (igral je od 84. minute) le remiziral 1:1. Ukrajinci, ki so izenačujoči zadetek dosegli globoko v sodnikovem podaljšku, so po remiju končali na tretjem mestu in tako ostali brez evropske pomladi. Iz skupine so napredovali nogometaši Köbenhavna in Malma. Švedi so po avtogolu zmagali z 1:0.

Madžarski Ferencvaroš in Miha Blažič bi si napredovanje lahko zagotovila le z zmago v Bolgariji, tekma pa se je končala z remijem 1:1. 

Preostali naši so vse možnosti zapravili že v prejšnjem krogu, vseeno pa so se želeli od evropske sezone posloviti v slogu in zaslužiti še kakšen evro. CSKA Jake Bijola je tako za slovo v Barceloni premagal Espanyol, Slovan Andraža Šporarja in Kenana Bajrića je doma izgubil proti Bragi, a se je Šporar vseeno izkazal z golom in podajo. St. Etienne in Robert Berić sta gostovala v Nemčiji pri Wolfsburgu in izgubila z 0.1

Arsenal je po zaostanku z 0:2 remiziral s St. Liege (2:2), Manchester United pa se za prvo mesto in boljše izhodišče na Old Traffordu meri z AZ Alkmaarjem.

Kdo si je že zagotovil napredovanje?

V 1/16 finala so se uvrstili Sevilla, Apoel, Malmö, Koebenhavn, Basel, Getafe, Sporting, Lask Linz, Celtic, Cluj, Arsenal, Eintracht, Porto, Rangers, Espanyol, Ludogorec, Gent, Wolfsburg, Bašakšekir, Roma, Braga, Wolverhampton, Manchester United in Alkmaar. Iz lige prvakov se jim bodo pridružili Brugge, Olympiacos, Šahtar Donjeck, Bayer Leverkusen, Salzburg, Inter Milano, Benfica in Ajax.

Žreb parov 1/16 finala bo v ponedeljek v Nyonu.

Najboljši strelci:

6 - Morelos (Glasgow Rangers),  
5 - Bruno Fernandes (Sporting), Munir (Sevilla), Šporar (Slovan Bratislava)
4 - Boadu (AZ), Keseru (Ludogorec), Sinani (Dudelange), Paulinho (Braga), Greenwood (Man Utd), Depoitre (Gent), Sadiq (Partizan) 
...
2 - Verbič (Dinamo Kijev)

Liga Europa, skupinski del (5. krog):

Ne spreglejte