Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 3. 2022,
23.36

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

Josip Iličić Kevin Kampl Bayer Leverkusen Atalanta Galatasaray Barcelona Liga Europa

Četrtek, 17. 3. 2022, 23.36

2 leti, 1 mesec

Liga Europa, osmina finala (povratne tekme)

Barcelona se je rešila, Crvena zvezda brez čudeža

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61
Barcelona | Nogometaši Barcelone so zmagali na gostovanju v Istanbulu, v nedeljo pa jih čaka gostovanje na stadionui Santiago Bernabeu, kjer domuje Real. | Foto Reuters

Nogometaši Barcelone so zmagali na gostovanju v Istanbulu, v nedeljo pa jih čaka gostovanje na stadionui Santiago Bernabeu, kjer domuje Real.

Foto: Reuters

Danes so postali znani vsi četrtfinalisti evropske lige. Med najboljših osem se je že za zeleno mizo uvrstil Kamplov Bayer Leverkusen. Barcelona si je po remiju na prvi tekmi zagotovila napredovanje na gostovanju v Istanbulu pri Galatasarayu, potem ko je po preobratu zmagala z 2:1. Škotski prvak Rangers je na gostovanju pri Crveni zvezdi sicer klonil z 1:2, a napredoval po zaslugi zmage s 3:0 s prvega srečanja. Med najboljših osem se je prebila tudi Atalanta, a brez Josipa Iličića.

Jasmin Kurtić
Sportal PAOK v Belgiji napredoval brez kaznovanega Kurtića

Atalanta je ubranila tesno prednost v Leverkusnu, kjer se Bayer v zadnjem času sooča z velikimi težavami zaradi hudih poškodb igralcev. Italijanska ekipa je tudi na drugi tekmi vknjižila tesno zmago z 1:0, potem ko je v 91. minuti zadel Jeremie Boga. Slovenski reprezentant Josip Iličić ni na seznamu kluba iz Bergama za evropske tekme. Po navedbah selektorja Matjaža Keka se je nogometni virtuoz iz Kranja vrnil k treningom, tako da bi se lahko postopno pridružil kandidatom za tekme. A le v domačih tekmovanjih, saj njegovega imena ni na evropskem seznamu.

V Istanbulu se je mudila Barcelona in slavila z 2:1. To je bila njena zadnja tekma pred el clasicom, ki jo čaka v nedeljo z Realom, enem največjih kandidatov za osvojitev evropske krone. Katalonci so v zadnjem obdobju v dobri formi, v tej sezoni pa igrajo učinkoviteje na gostovanjih, kar so potrdili tudi v Turčiji, kjer je sicer Galatasaray povedel po zadetku Marcaa v 28. minuti srečanja, nato pa sta zmago in napredovanje Barceloni prislužila Pedri in Pierre-Emerick Aubameyang.

Crvena zvezda je slavila pred domačimi navijači, a to ni bilo dovolj za napredovanje. | Foto: Reuters Crvena zvezda je slavila pred domačimi navijači, a to ni bilo dovolj za napredovanje. Foto: Reuters

V srbski prestolnici Crvena zvezda ni mogla prirediti čudeža in nadoknaditi tri zadetke zaostanka iz Glasgowa, a se je za tolažbo od evropskih tekmovanj poslovila z zmago z 2:1. 

Dva četrtfinalista sta postala znana po podaljšku. West Ham je zaostanek s prve tekme proti Sevilli izničil v 39. minuti z golom Tomaša Součka. Pozneje si je priigral še kar nekaj priložnosti, a brez uspeha. Udeleženca četrtfinala je tako odločil gol Ukrajinca Andrija Jarmolenka v 112. minuti.

Eintracht Frankfurt pa je igral proti Betisu Sevilli. Slednji je močno visel po zaostanku z 1:2 s prve tekme in neodločenem izidu 0:0 vse do 90. minute povratnega obračuna. Takrat pa je Špance v podaljšek zvlekel Borja Iglesias. Ko je že vse kazalo na kazenske strelce, pa je v 121. minuti za veselje Nemcev poskrbel Martin Hinteregger.

Zmagovalec evropske lige si bo zagotovil udeležbo v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2022/23. Finale bo 18. maja na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan v Sevilli. 

Villarreal
Sportal Villarreal izločil Juventus, v četrtfinale tudi Chelsea

Liga Europa, osmina finala (povratne tekme):

Četrtek, 17. marec:
Bayer Leverkusen : Atalanta* 0:1 (0:0)  /2:3/
Boga 90.+1

Monaco : Braga* 1:1 (0:1) /0:2/
Disasi 90.; Ruiz 20.

Galatasaray : Barcelona* 1:2 (1:1) /0:0/
Marcao 28.; Pedri 37., Aubameyang 50.

Crvena zvezda : Glasgow Rangers* 2:1 (1:0) /0:3/
Ivanić 10., El Fardou Ben 90.+3/11-m; Kent 56.

Lyon* : Porto 1:1 (1:1)   /1:0/
Dembele 13.; Pepe 27.

West Ham* : Sevilla 2:0 (1:0, 0:0) - po podaljšku  /0:1/
Souček 39., Jarmolenko 112.

Eintracht Frankfurt* : Betis  1:1 (0:1, 0:0) - po podaljšku  /2:1/
Hinteregger 120.+1; Iglesias 90.

* ekipa, ki si je zagotovila napredovanje
// rezultat prve tekme

 

*RB Leipzig Kevina Kampla je zaradi izključitve Spartaka iz Moskve napredoval brez boja

Ne spreglejte