Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 9. 2022,
23.26

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Dominika Čonč slovenska nogometna ženska reprezentanca

Torek, 6. 9. 2022, 23.26

1 leto, 7 mesecev

kvalifikacije za SP 2023, 10. krog

Slovenke po remiju v Walesu ostale brez zgodovinskega dosežka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Slovenija ženska nogometna reprezentanca | Slovenska ženska reprezentanca si ni priigrala nastopa v dodatnih kvalifiikacijah za SP 2023. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenska ženska reprezentanca si ni priigrala nastopa v dodatnih kvalifiikacijah za SP 2023.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v zadnjem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 v gosteh proti Walesu igrala neodločeno 0:0. Izbranke Boruta Jarca so tako ostale brez drugega mesta v skupini I in dodatnih kvalifikacij.

Slovenke so bile v prvem polčasu malce boljše tekmice, nevarnejše, a začetnega izida jim ni uspelo spremeniti. V drugem polčasu je morala nekajkrat posredovati tudi slovenska vratarka Zala Meršnik, na koncu pa se je tekma končala brez zadetkov. Slovenija bi za želeno drugo mesto v skupini morala zmagati. Prvo mesto so osvojile Francozinje.

Slovenke so začele v postavi Zala Meršnik, Kristina Erman, Sara Agrež, Lana Golob, Kaja Eržen, Kaja Korošec, Dominika Čonč, Mateja Zver, Manja Fogan, Špela Kolbl in Lana Prašnikar. V 68. minuti sta priložnost dobili Zala Kuštrin in Ana Milović, v 79. pa še Izabela Križaj.

Slovenke so v petek v Kranju premagale Kazahstan z 2:0 (1:0), zadeli sta Sara Makovec in Mateja Zver. Pred tem so v skupini I zabeležile dva tesna poraza proti Franciji (2:3, 0:1), zanesljivo dvakrat ugnale Estonijo (4:0, 6:0) ter proti Grčiji osvojile štiri točke (4:1, 0:0). Proti Kazahstanu so dvakrat slavile z 2:0 ter na tekmi z Walesom doma igrale 1:1.

slovenska ženska nogometna reprezentanca, Slovenija : Estonija, december 2020
Sportal Slovenke po zmagi ostajajo v igri za dodatne kvalifikacije

Slovenke so v petek v Kranju premagale Kazahstan z 2:0, pred tem so zabeležile dva tesna poraza proti Franciji (2:3, 0:1), zanesljivo dvakrat ugnale Estonijo (4:0, 6:0), ter proti Grčiji osvojile štiri točke (4:1, 0:0). Proti Kazahstanu so dvakrat slavile z 2:0 ter na tekmi z Walesom doma igrale 1:1.

Slovenske nogometašice vodi selektor Borut Jarc. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Slovenske nogometašice vodi selektor Borut Jarc. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V kvalifikacijah se sicer devet zmagovalk skupin neposredno uvrsti na SP, devet najboljših drugouvrščenih ekip pa gre v dodatne kvalifikacije, ki bodo dale še dve potnici za mundial. Tretja ekipa iz "play-offa" pa si bo zagotovila udeležbo na dodatnih medcelinskih kvalifikacijah za mesto na SP 2023.

Prvič v zgodovini SP bo na zaključnem turnirju najboljših ženskih reprezentanc sodelovalo 32 reprezentanc, prej jih je bilo 24. Naslov prvakinj bodo branile nogometašice Združenih držav Amerike, ki so se z naslovom svetovnih prvakinj okitile v letih 2014 in 2018.

Skupina I:

Torek, 6. september:
Kazahstan : Estonija 0:2 (0:2)
Wales : Slovenija 0:0

Lestvica:

1. Francija          9 tekem -  27 točk
2. Wales            10  -  20
3. Slovenija        10  - 18
4. Grčija            9  - 13
5. Estonija         10  - 6
6. Kazahstan        10  -  0

 
Ne spreglejte