Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 3. 2016,
19.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Koper NK Rudar Bonifika

Sobota, 5. 3. 2016, 19.10

8 let

Koper vknjižil novo ničlo, razžalostil ga je Rudar (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Luke Koper so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti velenjskemu Rudarju z 0:1 (0:1).

Čeprav so Koprčani v Ljubljani proti Olimpiji pokazali obetavno predstavo, pa se danes proti Rudarju na domačem igrišču niso znašli. V drugem polčasu so imeli pomoč vetra in dobrih 20 minut tudi igralca več, a tega niso unovčili, tako da so Velenjčani obdržali prednost iz prvega polčasa, ko so oni igrali "z vetrom". Za Rudar je to šesta, pomembna, zmaga v sezoni, s katero so se za tri točke odlepili od predzadnjih Koprčanov, ti so tako v tej sezoni z Rudarjem iztržili remi in dva poraza, in zadnjega Krškega.

Uvodna spomladanska tekma na Bonifiki se je začela ob močnem vetru, ki je nogometašem na trenutke povzročal tudi nekaj preglavic. Po raztrgani igri v uvodu so gledalci prvo priložnost dočakali v 23. minuti, ko so gosti tudi povedli. Po prostem strelu z desne strani je žoga prišla do osamljenega in od koprske obrambe pozabljenega Klemna Bolhe, ki je zanesljivo zadel s petih metrov.

V 30. minuti bi Damjan Trifković po strelu iz kota skoraj presenetil vratarja Kopra Kristjana Kahlino. Pet minut zatem je domači kapetan Leo Štulac dobro streljal z več kot dvajsetih metrov, a se je z obrambo izkazal gostujoči vratar Matej Radan.

V 37. minuti pa so imeli domači izjemno priložnost. Po kotu in gneči je okvir vrat z desetih metrov zatresel Joel Valencia, odbito žogo pa je v "stativo" spet poslal Marin Jurina, a je pomočnik sodnika označil nedovoljen položaj. Zatem je sicer Zlatan Muslimović zgrešil z vsega treh metrov, a tudi če bi zadel, zadetek ne bi veljal.

Čez minuto je Radan v zadnjem trenutku zaustavil prodirajočega Valencio. Koper, ki je zaradi strgane mišice za dlje časa ostal brez Alberta Riere, je nato do konca prvega polčasa močno pritisnil, pri nevarnih podajah pa se je vedno znova izkazal gostujoči vratar.

Zdržali z igralcem manj

V drugem polčasu so z vetrom igrali domači in v uvodu je imel Radan z visokimi predložki domačih kar nekaj težav. V 56. minuti je po kotu domačih dobro skočil branilec Hysen Memolla, a z glavo meril prek gostujočih vrat.

V 68. minuti so gosti ostali brez izključenega Davida Kašnika, ki je zaradi nevarne igre z visoko dvignjeno nogo proti obrazu Marina Jurine dobil neposredni rdeči karton.

Šest minut zatem je najboljši domači posameznik Leo Štulac spet nevarno zagrozil z razdalje, a je žoga končala kak meter mimo gola gostov. Malce pozneje je Štulčev strel obranil Radan. V 89. minuti so zagrozili tudi gosti, Kristjan Kahlina pa je močan strel z razdalje Stjepana Babića dobro zaustavil.

Koper bo v 25. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Novem mestu, Rudar pa bo dan prej gostil Maribor.

Ne spreglejte