Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 8. 2012,
20.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dejan Žigon Uroš Celcer

Sobota, 18. 8. 2012, 20.02

8 let

Koper prvič poražen, Žigon šestič med strelci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Gorice so v 6. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Luko Koper z 2:0 (2:0).

Koprski nogometaši, ki so bili pred tem krogom točkovno izenačeni z Mariborom in Celjem na vrhu lestvice, so v Novi Gorici doživeli prvi poraz v sezoni. Novogoričani so povsem zasluženo vzeli vse tri točke, saj so bili večino tekme boljši in konkretnejši tekmec. Današnjemu tekmecu so se na lestvici približali le na točko zaostanka.

Tekma v vroči Novi Gorici se je začela razburljivo. V deseti minuti so domači nogometaši izvedli kot, v skoku je bil najvišji Miha Gregorič, ki pa je zatresel okvir koprskih vrat. Tri minute zatem so imeli domači znova udarec iz kota, po katerem je Milan Bubalo v kazenskem prostoru igral z roko, zaradi česar je glavni sodnik pokazal na belo točko. Zanesljivi izvajalec najstrožje kazni je bil Uroš Celcer.

V 15. minuti pa so izjemno priložnost za izenačenje imeli tudi gosti, saj so tudi "kanarčki" dobili enajstmetrovko, a jo je Ivica Guberac zapravil. Zatem je dvakrat poskusil domačega vratarja Vasjo Simčiča ukaniti še Miroslav Čovilo, a brez uspeha, zato pa so se v 32. minuti znova veselili domači, ko je z roba kazenskega prostora za 2:0 zadel Dejan Žigon.

Koprčani, ki v prvem polčasu razen z bele točke niso bili nevarni, so drugi del igre začeli s streloma Denisa Popovića in Bubala, a je ostalo pri zanesljivem vodstvu domačih, ki so gostom v 54. minuti vrnili s prav tako ne dovolj dobrima poskusoma Krisa Jogana in Sandija Arčona. Pet minut pozneje so imeli domači, ki so bili boljši tekmec, novo lepo priložnost za povišanje vodstva, ko je po kotu močno sprožil Kris Jogan, vendar se je izkazal Ermin Hasić.

V 79. minuti so domači zahtevali najstrožjo kazen, ko je v kazenskem prostoru Damir Hadžić oviral Arčona, a si je slednji zaradi protestov zgolj prislužil rumeni karton. Sicer pa Koprčanom tudi v končnici tekme razen strela z glavo Bojana Đukića v 84. minuti ni uspelo ogroziti Simčičevih vrat, tako da je ostalo pri zasluženi zmagi domačih.

Ne spreglejte