Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 1. 2018,
18.09

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

NK Rudar John Mary

Ponedeljek, 15. 1. 2018, 18.09

6 let, 3 mesece

John Mary na Kitajsko

Konec nevsakdanje zgodbe, najboljši strelec Rudarja je zdaj zares odšel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Zdaj je jasno, da Marijan Pušnik v drugem delu sezone zagotovo ne bo mogel računati na svojega najboljšega napadalca. Kamerunec John Mary se seli v drugo kitajsko ligo, v kateri bo igral za Meizhou Hakko.

John Mary v dresu novega kluba:

Že pred desetimi dnevi je po Sloveniji zakrožila novica, da se John Mary seli na Kitajsko, potrdili so jo tudi pri njegovem klubu Rudarju. Nato pa so novico o njegovem prestopu preprosto umaknili in o tem, kaj se dogaja z njihovim najboljšim strelcem, niso ponudili nobenega komentarja. Javil se je tudi nogometaš in pisanje o prestopu na Kitajsko označil za neresnico.

Očitno prav daleč od resnice takratno poročanje slovenskih medijev ni bilo, danes je namreč 24-letni napadalec, ki so ga povezovali tudi z odhodom v Maribor, namreč podpisal dveletno pogodbo z Meizhou Hakko, ki je v prejšnji sezoni med 16 kitajskimi drugoligaši pristala na 12. mestu.

Ne zbogom, ampak do naslednjič

Pri Rudarju se, zanimivo, o prestopu z devetimi prvenstvenimi goli z naskokom najboljšega strelca ekipe prek nobenih izmed kanalov za obveščanje javnosti niso oglasili, je pa odhod na Kitajsko z zapisom na Instagramu potrdil nogometaš sam, po spletu pa že krožijo fotografije, na katerih pozira z novim dresom.

"Pozdrav moji ekipi NK Rudar za ljubezen in podporo, ki so mi jo kazali v zadnjem letu in pol, ki smo ga preživeli skupaj. Za mano je neverjetna izkušnja. Velika hvala vsem mojim navijačem v Sloveniji, ki so me spremljali na tekmah. Rad vas imam vse. Ne bom rekel zbogom, ampak do naslednjič. Vse vas bom pogrešal," je zapisal Mary, ki je v Sloveniji v letu in pol na 46 prvenstvenih tekmah zabil 26 golov in bil med najnevarnejšimi strelci v prvi slovenski ligi.

Takole se je poslovil od Slovenije in Rudarja:

Je Rudar zaslužil več kot pol milijona evrov?

Koliko bo Rudar z njim zaslužil, ni znano, a po podatkih, objavljenih na specializirani spletni strani za nogometne prestope Transfermarkt.com, je zapisano, da 550 tisoč evrov.

Če je to res, so Velenjčani, ki so po prvem delu sezone na četrtem mestu prvenstvene lestvice, prejeli lepo finančno injekcijo pred nadaljevanjem sezone.

Ne spreglejte