Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 3. 2015,
11.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Domžale NK Zavrč Luka Elsner Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 5. 3. 2015, 11.25

8 let

Konec domžalske idile, trener v skrbeh: Ne spadamo na vrh (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Domžal so se poslovili od prvega mesta. Trener Luka Elsner je po porazu z Zavrčem, ki je slovesno odprtje nove tribune začinil z zmago nad jesenskim prvakom, igralcem očital nezrelost.

Če bi Domžalčani obiskovali nogometno šolo, bi jih profesor za izvedbo v Zavrču poslal v klop in dejal: "Sedi, cvek." Edini zadetek na srečanju je dosegel prav nogometaš s priimkom Cvek. To je mladi Hrvat Lovro Cvek, ki pri Zavrču nosi kapetanski trak, pred kratkim pa so ga vpoklicali tudi v mlado hrvaško izbrano vrsto. Mrežo Nejca Vidmarja je zatresel v 15. minuti, nato pa se rezultat do konca ni več spreminjal, kar je bil dober razlog za domačo veselico, saj so se Haložani v Športnem parku Zavrč prvič predstavili pred novo osrednjo tribuno.

Elsner: Bili smo darilo za Zavrč

Domžalčani so bili v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije najboljši in točke osvajali skoraj na vsakem koraku, leta 2015 pa se jim je ustavilo. Na dveh tekmah, gostovali so v Velenju in Zavrču, so osvojili le točko, kar je za ambicioznega jesenskega prvaka premalo. "Bili smo tisto, kar si nismo želeli. Bili smo darilo za Zavrč in poskrbeli, da lepo praznuje. Sami smo mu omogočili, da bo imel lepe praznike, mi pa gremo domov praznih rok. Močno me skrbi za nadaljevanje prvenstva, saj smo lahko trenutno tudi tretji (Celjani zaostajajo dve točki, a so odigrali tekmo manj, op. p.). Po tem, kar prikazujemo, tja tudi spadamo," je po prvem letošnjem porazu priznal Luka Elsner. Igralcem je očital nezrelost v boju za prvo mesto, najbolj pa bi bil zadovoljen, če bi poraz streznil domžalske vrste in bi v prihodnje postali skromnejši. To je edina pozitivna stvar, ki jo je videl na tekmi v Zavrču. Potekala je pred novo osrednjo tribuno, na kateri se je stiskalo tisoč gledalcev. Če je bilo na tribunah udobno, pa nogometaši na igrišču niso bili deležni posebnega ugodja, saj so imeli opravka s slabo pripravljeno igralno površino. Domžalski strateg, ki se je po dolgem času poslovil od vodilnega položaja, v igralni površini ni iskal alibija za slab rezultat. "Če daš vse od sebe, če si tekmovalen in imaš pravi karakter, lahko zmagaš tudi na takšnih tekmah, tudi če igraš na pesku," je poudaril, da so bili pogoji enaki za obe ekipi.

Želel ga je spočiti, nato pa je odločil tekmo

"Nihče ni srečnejši od nas, da smo na odprtju tribune lahko tako lepo razveselili svoje navijače. Ni bilo preprosto, še posebej po porazu v prejšnjem krogu (0:3 v Novem mestu, op. p.), saj se je bilo treba vrniti," je bil po prvi zmagi na klopi Zavrča presrečen Ivica Solomun. Hrvaški strateg je imel pred dvobojem nekaj težav s sestavo ekipe, saj sta zbolela dva igralca. Kapetana Cveka je sprva želel spočiti za sobotni dvoboj s Koprom, a ga je bil primoran zaradi novih bolezni v ekipi uvrstiti v začetno enajsterico. Odločitev se mu je obrestovala, Zavrč pa je vknjižil prve letošnje točke in ostal trdno prikovan na petem mestu.

Ne spreglejte