Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
28. 11. 2012,
12.21

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dejan Žigon Gorica

Sreda, 28. 11. 2012, 12.21

5 let, 2 meseca

Končal je strelski post in se vrnil v boj za vrh

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po desetih tekmah strelskega posta je Dejan Žigon le zadel in Gorici proti Muri prinesel nujno potrebne točke.

''Pride obdobje, ko žoga noče in noče v gol. Ne morem reči, da nisem imel priložnosti. Na skoraj vsaki tekmi sem imel dve, tri, a preprosto ni šlo. Čeprav nisem dajal golov, pa sem imel podporo trenerja in soigralcev. Trudil sem se po najboljših močeh in vedel, da mi bo, če zadanem, spet steklo. Bil sem potrpežljiv in zdaj končno spet zadel. Še bolj pomembno pa je, da sem ekipi prinesel tri točke. Dosegli smo pomembno zmago, s katero smo se odlepili od Mure, in tako zagotovo ne bomo prezimili na zadnjem mestu,'' je po tekmi proti Muri, ki jo je Gorica dobila z 2:0, sam pa je prispeval oba gola, povedal Dejan Žigon. ''Res je dolgo trajal moj strelski post, še slabše pa je to, da smo nizali slabe rezultate,'' je dodal. Novogoričani so v soboto zmagali ob pravem času. Pred tem so namreč dvakrat zapored visoko izgubili. Obakrat doma. Najprej proti velenjskemu Rudarju z 0:4, potem še proti Mariboru z 1:6. ''Po teh dveh porazih je bilo vzdušje v klubu kar napeto. Imeli smo razne sestanke. Vsi smo dobro vedeli, da je tekma proti Muri še kako pomembna. Preprosto smo morali zmagati. K sreči nam je uspelo. Seveda pa je to šele ena zmaga. Treba bo začeti zmagovati v seriji. Verjamem, da nam bo uspelo. Da bomo nanizali nekaj zmag in se premaknili proti sredini lestvice,'' je prepričan.

Triindvajsetletni napadalec je bil na začetku sezone v odlični strelski formi in kar nekaj časa vodilni strelec lige. Potem je zdrsnil z vrha lestvice strelcev, z novima dvema goloma pa je zdaj pri številki devet in spet pri vrhu najboljših golgeterjev slovenske lige. ''Seveda si želim, da bi zadel čim večkrat, a se s tem, ali bom ob koncu sezone najboljši strelec, ne obremenjujem preveč. Poskušal bom zadeti čim večkrat, potem pa bomo videli, kaj bo to prineslo,'' je povedal napadalec, ki si z Marcosom Tavaresom (Maribor) in Robertom Kurežem (Aluminij) deli drugo mesto na lestvici strelcev. Vodi Enes Đurković iz Triglava z desetimi goli. Do odhoda na zimski premor bo imel še eno možnost, da število golov poviša. V zadnjem jesenskem krogu bodo Novogoričani gostovali pri Olimpiji. ''Čaka nas še Olimpija, seveda bom poskušal zadeti tudi v Ljubljani. Predvsem pa si želim, da bi prišli do pozitivnega izida. V Stožice zagotovo ne odhajamo z belo zastavo, poskušali bomo osvojiti vsaj točko. Potem pa nas čaka dolg premor, v katerem se bomo poskušali kar najbolje pripraviti. V drugem delu sezone nas čakajo izjemno pomembne tekme. Imamo zelo zahteven razpored, čakajo nas težke tekme v boju za obstanek,'' še pravi Žigon.

Vprašanje pa je, ali bodo Novogoričani tudi v drugem delu sezone igrali s svojim najboljšim strelcem. Znano je, da finančno stanje v klubu ni najboljše. Prodaje najboljših posameznikov so nuja. In kdo je bolj primeren za prodajo kot daleč najboljši strelec ekipe. ''Nekaj zanimanja za moje usluge je, a se s tem ne obremenjujem. Vse stvari okoli morebitnega prestopa prepuščam drugim. Mislim le na Gorico in na to, kako bi z ekipo dosegli cilje. Obnašam se tako, kot da bom tukaj ostal še dolgo. Če bo kaj zanimivega, se bomo pa že usedli in se dogovorili, kako naprej,'' je za konec povedal še en mladenič, ki prihaja iz bogatega novogoriškega nogometnega bazena.

Ne spreglejte