Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 8. 2015,
12.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Olimpija Marijan Pušnik nogomet

Četrtek, 6. 8. 2015, 12.21

8 let

Komaj je Andraž Šporar podaljšal, Olimpija že dobiva njegovega naslednika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometna Olimpija je za eno sezono na posojo dobila 19-letnega brazilskega napadalca Danila Mariotta dos Santosa.

Kot posojeni nogometaš brazilskega Fluminensejaa B se v Ljubljano za eno sezono z možnostjo dokončnega odkupa seli 19-letni Brazilec Danilo Mariotto dos Santos, letnik 1996, ki je s članskim moštvom Olimpije že opravil nekaj treningov. Tega 184 centimetrov visokega napadalca odlikujeta eksplozivnost in prodornost, uporaben je tako na desnem kot tudi osrednjem položaju v konici napada.

Igranje na stari celini mu ni tuje, saj je lansko sezono kot posojeni nogometaš preživel v ukrajinskem prvoligašu Volinu, kjer je na tekmah zbral skupno 526 minut in v tem času dosegel en zadetek.

"Potenten, obetaven in skromen mladenič"

"Prihod v Ljubljano je zagotovo korak naprej na moji poklicni športni poti. Kar se iger in zadetkov tiče, ne bom izrekel ničesar novega, česar še niste slišali. Torej na zelenici želim preživeti čim več časa in doseči veliko zadetkov, ki bi pomagali moštvu na poti do uresničitve začrtanih ciljev. Olimpija je odlično moštvo, ki razpolaga z večjim številom zelo obetavnih fantov, pred katerimi je svetla prihodnost. Od prej že poznam Ezekiela Hentya, s katerim sva se nekaj časa srečevala v Turčiji. Na splošno gledano imamo veliko možnosti za odmeven rezultat že v tej sezoni. V vsakem primeru pa želim s svojimi igrami razveseliti naše navijače, svoje prijatelje in družino, ki me podpira na moji nogometni poti," je dejal novopečeni zmaj Danilo Mariotto.

Generalni direktor kluba Ranko Stojić v Mariottu vidi potencialnega naslednika Andraža Šporarja, ki je včeraj podaljšal sodelovanje z ljubljanskim prvoligašem. "To je profil igralca, ki odgovarja naši filozofiji dela. Gre za potentnega, obetavnega in skromnega mladeniča, ki želi uspeti na vrhunski ravni. Prihod v Olimpijo pa je zanj imenitna priložnost, da se zgradi v celostno osebnost. Odlikujeta ga eksploziven prvi korak in prodornost, je tudi iznajdljiv v kazenskem prostoru, tako da z gotovostjo trdim, da smo v Mariottu dobili potencialnega naslednika našega Andraža Šporarja, ko bo ta nekega dne zapustil Olimpijo," pa je povedal Stojić.

Ne spreglejte