Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
4. 7. 2014,
21.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mats Hummels Philipp Lahm Manuel Neuer

Petek, 4. 7. 2014, 21.28

7 let, 12 mesecev

"Koga zanimajo kritike," sporočajo Nemci

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Naredili smo le nov korak na poti do končnega cilja," so po zmagi v četrtfinalu svetovnega prvenstva nad Francijo v en glas govorili nemški nogometaši.

"To je nov korak na poti do izpolnitve sanj. Vesel sem, da sem odločil tako pomembno tekmo. Sanje vsakega nogometaša so, da doživi kaj takega. Seveda pa verjamem, da v Braziliji nismo rekli zadnje besede. Da bomo zmagali tudi na preostalih dveh tekmah in osvojili naslov. To je naš edini cilj," je po zmagi z 1:0 ves iz sebe govoril branilec Nemčije Mats Hummels. Prav on je bil tisti, ki je po 12. minutah igre Nemce popeljal v vodstvo z 1:0. Nemci ga do tekme niso več izpustili iz rok in prišli do novega, šestega v seriji polfinalov z velikih tekmovanj. "Zdaj nas čez pet dni čaka nova tekma, potem bomo razmišljali naprej," je še dodal branilec Borussie Dortmund, ki je na tem prvenstvu zadel že dvakrat.

Polfinale in to je vse, kar je pomembno

"Bili smo tarče kritik, a koga zanimajo. Smo v polfinalu in to je vse, kar je pomembno. Ni nam bilo lahko, ampak smo zasluženo zmagali. Bilo je sončno in soparno, a smo igrali ekipno in skupaj prišli do cilja. Škoda, da nismo zadeli za 2:0, saj smo imeli nekaj priložnosti, vseeno pa smo zadovoljni. Igrali smo dobro, zdaj smo med najboljšimi štirimi. To je bil pred tekmo s Francijo tudi naš edini cilj," je po tekmi razlagal izkušeni Philipp Lahm. "Možnosti obeh ekip so bile 50 : 50. V četrtfinalu svetovnega prvenstva je vedno tako. Veseli smo, da nam je uspelo," je dodal.

O tem je sanjal kot otrok

Med junaki nemške zmage je bil zagotovo tudi vratar Nemčije Manuel Neuer. Predvsem obramba, s katero se je izkazal ob strelu Karima Benzemaja v četrti minuti sodnikovega podaljška, je bila odločilna. "Odzval sem se refleksno. Seveda sem vesel, da mi je uspelo. Vsi smo veseli. Igrati na kultnem štadionu, kot je Maracana, pred sijajnimi navijači v Riu de Janeiru je nekaj, o čemer sem sanjal kot otrok. Trudili smo se in bili za trud nagrajeni. Igrali smo dobro, želeli smo si uspeha in do njega tudi prišli. Zdaj nas zanima le prihodnja tekma. Na njej bomo poskušali narediti nov korak na poti do naslova," je povedal vratar münchenskega Bayerna, brez dvoma prvi favorit za priznanje najboljšega vratarja na prvenstvu.

Ne spreglejte