Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
21. 10. 2014,
16.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Chelsea

Torek, 21. 10. 2014, 16.41

8 let

Ko je Mariboru sodil prvič, je nasprotniku izključil tri igralce

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Še bolj kot nogometašem Maribora se bodo danes v minutah pred tekmo na Stamford Bridgeu in morda tudi med njo noge šibile Nizozemcu, ki bo sodil na tekmi med Chelseajem in slovenskim prvakom.

Danny Makkelie bo ob 20.45, ko se začne tekma tretjega kroga skupine G lige prvakov med Chelseajem in Mariborom, debitiral v elitnem evropskem klubskem tekmovanju. Do zdaj v ligi prvakov ta ne preveč izkušeni 31-letni Nizozemec namreč še ni sodil. Vsaj ne v skupinskem delu, v kvalifikacijah je.

In če se bo tokratni debi v najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu končal podobno, kot se je njegov debi v kvalifikacijah istega tekmovanja, bomo zelo zadovoljni. Zakaj? Zato ker je na tej ravni debitiral julija 2012, na tekmi drugega kroga kvalifikacij med Željezničarjem in Mariborom v Sarajevu, ki so jo slovenski prvaki dobili z 2:1.

Pa še to, na tej tekmi je Nizozemec, verjeli ali ne, pokazal deset rumenih in tri rdeče kartone. Kar devet rumenih in vse rdeče kartone je podelil domačim! Če bi bilo podobno tudi danes, se seveda ne bi pritoževali.

Makkelie Fifino značko nosi od leta 2011. V nizozemski ligi je začel soditi leta 2008 in postal profesionalni sodnik, zaposlil se je na nizozemski nogometni zvezi, službo policista, ki jo je opravljal pred tem, pa opustil. A ker na Nizozemskem to pomeni, da moraš v času, ko ne treniraš in sodiš na tekmah, delati v pisarni, se je kmalu začel dolgočasiti. Ker je pogrešal dinamiko prejšnjega dela, si je spet nadel policijsko kapo in se vrnil na nizozemske ulice.

Njegov največji sodniški dosežek je dejstvo, da je pravico delil na finalni tekmi evropskega prvenstva do 19 let pred dvema letoma. V ligi Europa je v skupinskem delu debitiral v sezoni 2012/13, ko je sodil na dveh tekmah. Na prav toliko tekmah je sodil tudi v prejšnji sezoni, v tej je v istem tekmovanju sodil enkrat. Zdaj ga čaka še debi na najvišji ravni.

Ne spreglejte