Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
14. 2. 2013,
1.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mircea Lucescu Borussia Dortmund

Četrtek, 14. 2. 2013, 1.08

8 let

Klopp: Mi smo test opravili, zdaj je na potezi Šahtar

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mircea Lucescu je bil nezadovoljen, razpoloženje Jurgena Kloppa je bilo povsem drugačno. Po remiju Šahtarja in Borussie Dortmund v Donjecku z 2:2 povsem pričakovano.

''Škoda, da nismo izpolnili cilja. Želeli smo premagati Borussio Dortmund, a nam ni uspelo. Gostje so dokazali, da so zelo organizirana in dobra ekipa, ki je tudi fizično zelo dobro pripravljena. Igrali so zelo agresivno in bili nevarni vsakič, ko se jim je ponudila priložnost. Imeli smo veliko problemov. Imeli smo vse v svojih rokah, dvakrat smo vodili, a naredili nekaj napak in obakrat zapravili vodstvo,'' je po remiju z 2:2 govoril dolgoletni trener Šahtarja Mircea Lucescu, ki se seveda še ni sprijaznil z izpadom. ''Rezultat 2:2 pred tekmo v Dortmundu seveda ni najbolj ugoden, a to še zdaleč ne pomeni, da smo se predali. Naredili smo nekaj šolskih napak. Vseskozi sem opozarjal, da je Borussia najbolj nevarna ob prekinitvah, pa se nam je vseeno zgodilo, da smo zadetka prejeli prav na tak način. Za takšne napake ni opravičila. Če jih na povratni tekmi ne bomo ponovili, se še lahko nadejamo uspeha,'' je še povedal romunski trener.

Povsem drugače so zvenele besede, ki smo jih slišali iz ust trenerja nemškega prvaka. ''Zadovoljen sem s tem, kar smo dosegli. Na štadionu Šahtarja je vselej težko igrati. Mi nismo izgubili, zabili pa smo dva gola. V Dortmund odhajamo z dobrim izidom. Dvakrat smo zaostajali, a se obakrat vrnili nazaj v igro, kar me veseli. Oba gola smo prejeli po individualnih napakah. Upam, da jih bomo pred gostovanjem odpravili. Navijači so spremljali zelo zanimivo tekmo, seveda pa so tisti, ki so bili po zadnjem sodnikovem žvižgu bolj zadovoljni, pristaši Borussie Dortmund,'' so bile besede, s katerimi je na novinarski konferenci po koncu tekme novinarje nagovoril Jurgen Klopp. ''V ligi prvakov nimamo veliko izkušenj, a smo danes pokazali, da smo zelo močni. Mi smo test v Donjecku opravili, zdaj je Šahtar pred zahtevno nalogo. Odločeno ni še prav nič, imam pa občutek, da nam lahko uspe,'' je še dodal mladi nemški trener, ki ga nekateri že povezujejo s klopmi največjih evropskih klubov.

Ne spreglejte