Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
18. 11. 2015,
10.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kevin Kampl Euro 2016 Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca Ljudski vrt

Sreda, 18. 11. 2015, 10.43

7 let, 12 mesecev

Kevin Kampl napovedal napad na svetovno prvenstvo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za hitronogega Kevina Kampla torkov mariborski remi proti Ukrajini (1:1) ni prinesel le konca sanj o nastopu na Euru 2016, temveč je novemu rodu odprl oči in vlil upanje na lepši nogometni jutri.

"Tako dobro že dolgo nismo igrali. Resnično smo dali vse, kar je bilo v naših močeh. Žal ni bilo dovolj za zmago in napredovanje na evropsko prvenstvo. A prav zaradi igre, ki smo jo pokazali, in dejstva, da smo delovali kot ekipa, lahko kvalifikacije končamo z dvignjenimi glavami, te občutke pa prenesemo v nadaljnje skupne akcije," je kmalu po prihodu iz slačilnice mariborskega štadiona Ljudski vrt, kjer je slovenska reprezentanca z neodločenim rezultatom (1:1) proti Ukrajini in skupni izidom 1:3 (prvo tekmo v Lvovu je z 2:0 dobila domača vrsta) končala lov na evropsko prvenstvu 2016 v Franciji, dejal Kevin Kampl.

Najboljša igra v zadnjih treh letih?

"Tri leta igram v reprezentanci, tekma proti Ukrajini v Ljudskem vrtu pa je bila, vsaj po mojem mnenju, celo najboljša tega rodu. Igrali smo drug za drugega. Bili smo bolj napadalni. Močnejši smo bili v boju za žogo. Ukrajincem nismo dovolili razviti igre. Za primerjavo, v Lvovu smo pobudo prepuščali tekmecu. Čakali smo. Zdaj smo mi stopili na žogo, jo imeli v posesti, napadali … Trdim, da imamo dovolj kakovostnih igralcev za takšen slog igre," se je razgovoril 25-letni član Bayerja, ki se je na svojem položaju tokrat počutil kot riba v vodi in predstavljal srce slovenske igre.

Grenak priokus, dobra popotnica

Prav Kampl je s svojo igro poosebljal slovenski igralski pristop in odklon od navidezne brezkrvnosti. V primerjavi z zadnjimi tekmami je bi na igrišču bolj aktiven, povezovalen, odločen in kreativen. Kot je priznal, je bila takšna tudi selektorjeva usmeritev, ki jo je seveda toplo pozdravil. "Raje imam žogo v posesti, kot da stalno tekam za njo," je svoj 21. reprezentančni nastop komentiral najbolj izrazit predstavnik novega nogometnega rodu.

Ta je moral prikimati tudi najpogostejšemu vzdihu slovenskih navijačev, ki so predstavo Katančeve čete pospremili z oceno, da bi bila slika precej drugačna, če bi torkov pristop uveljavili že na predhodnih tekmah. Kampl vseeno ni želel predolgo zvoniti po toči. "Škoda, res … Ni šlo. A to je tekma, ki mora biti osnova za naslednje kvalifikacije. Verjamem, da se lahko uvrstimo na svetovno prvenstvo," je dejal.

V čast mu je bilo igrati s Handanovićem

Slovenci bodo boj za nastop na svetovnem prvenstvo, ki ga bo leta 2018 gostila Rusija, prihodnjo jesen začeli v skupini z Anglijo, Škotsko, Slovaško, Litvo in Malto. A bolj kot tekmeci v zraku visijo Kamplovi soigralci. Kar nekaj se jih namreč spogleduje z reprezentančnim slovesom. Vse kaže, da je med njimi tudi nekdanji kapetan in eden od najboljši evropskih vratarjev Samir Handanović.

"On je fenomenalen vratar, predvsem pa športnik, ki se zna pravilno odločati. Kakorkoli se bo odločil, tako bo pravilno. Če se bo resnično odločil za reprezentančno slovo, se mu lahko le zahvalim, da sem igral z njim. Bilo mi je v čast," pravi nekdanji zvezdnik solnograškega Red Bulla in dodaja: "Vsak konec kvalifikacijskega cikla prinese kakšno spremembo. Pomembno pa je, da se ekipa začuti in skupaj raste. Smo na dobri poti."

Ne spreglejte