Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
12. 11. 2014,
19.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Srečko Katanec Kevin Kampl Dalibor Stevanović

Sreda, 12. 11. 2014, 19.48

7 let, 12 mesecev

Kevin Kampl je do zdaj le jedel in spal, tokrat je tudi tekel

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Glavna novica, ki prihaja iz tabora slovenske nogometne reprezentance, je ta, da je bil tokrat na treningu prvič prisoten tudi Kevin Kampl.

Prvič, odkar so se najboljši slovenski nogometaši zbrali v času priprav na sobotno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 proti Angliji v Londonu, je bil zraven tudi Kevin Kampl. Zvezdnik avstrijskega prvaka Red Bull Salzburg je prve tri treninge izpustil, zdaj pa se je priključil 23 nogometašem, ki so tudi tokrat trenirali v Stožicah.

"Danes vsaj trenira. Do zdaj je le užival, jedel in spal," se je na račun soigralca pošalil spet dobro razpoloženi Jasmin Kurtić in se v nadaljevanju nekoliko zresnil. "Seveda upamo, da bo igral. Vemo, koliko nam pomeni. Verjamemo pa, da lahko z njim ali brez njega presenetimo Angleže. Treniramo dobro, vzdušje je odlično. Prekinitvam, ki lahko odločijo o rezultatu, se še nismo posvetili, posnetkov tekem Anglije prav tako še nismo gledali, a časa je še dovolj," je še povedal nogometaš Fiorentine.

Le nizal je kroge okoli zelenice

Nazaj h Kamplu, ta je bil tokrat prvič prisoten, a žal še ni treniral normalno. V spremstvu ljudi iz strokovnega vodstva je le nizal kroge okoli zelenice največjega štadiona v Sloveniji. Po nekaj manj kot uri je, dobro razpoložen, končal trening in odšel v garderobo. Kaj to pomeni, natanko še nihče ne ve, a predvidevanja ostajajo enaka, kot so bila. Proti Angliji naj bi igral.

Selektor ni dočakal zadetka

Medtem so preostali, vzdušje je bilo tako kot vedno odlično, v prisotnosti številnih predstavnikov sedme sile – običajnih obiskovalcev tokrat nismo opazili – pridno vadili. No, ne prav vsi. Vezist Rajko Rotman sploh ni treniral, saj je začutil bolečine v mišici. Poškodba naj ne bi bila hujše narave, po dnevu ali dveh naj bi bil povsem nared. Bočni branilec Martin Milec očitno še naprej bije bitko z bolečim hrbtom, tokratni trening je po polovici zaradi prehudih bolečin prekinil.

Kaj je počelo preostalih 20 nogometašev? Najprej so si v paru podajali žoge, potem je sledila igra na skrajšano igrišče z rokami, nato so se razdelili na dve polovici. Na eni in drugi je pet nogometašev napadalo, štirje so se branili.

Potem smo spremljali igro na dva gola, v kateri je bila postava, ki naj bi zaigrala v soboto, razdeljena na dva dela. Obramba je bila v eni, ofenzivni del pa v drugi ekipi.

Za konec smo videli še igro na dva gola in približno ekipo, ki naj bi nastopila proti Angliji. V pol ure igre na dva gola zadetka nismo videli. Ostalo je, če bi ta seveda štel, pri rezultatu 0:0. Seveda se ne bi pritoževali, če bi bilo tako tudi v soboto, ko bo šlo zares.

Ne spreglejte