Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
6. 4. 2014,
20.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rijeka Matjaž Kek Crvena zvezda Partizan Slaviša Stojanović Dejan Kelhar Nejc Pečnik Darko Milanič Robert Berić

Nedelja, 6. 4. 2014, 20.37

7 let, 12 mesecev

Kek razbil Hajduk, Stojanović ušel besnemu Partizanu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanja slovenska selektorja navdušujeta na klopeh Rijeke in Crvene zvezde. Matjaž Kek je (p)ostal jadranski kralj, Slaviša Stojanović je korak bližje težko pričakovanemu srbskemu naslovu.

Rijeka se je po prepričljivi nedeljski zmagi nad Hajdukom (4:1) utrdila na drugem mestu hrvaškega prvenstva. V tej sezoni sploh še ni izgubila na domačem štadionu. Jadranski derbi, ki je na noge dvignil gledalce na razprodani Kantridi, je odločila 52. minuta. Takrat je Ivan Krstanović ušel Mariu Maloči, kapetan gostov ga je nepravilno oviral, sodnik mu je pokazal rdeči karton, hkrati pa dosodil še 11-metrovko za Rijeko.

Krstanović, še pred nedavnim je bil na bojni nogi z navijači Rijeke, je še drugič na tekmi zadel v polno z bele točke, Rijeka je povedla z 2:1, v nadaljevanju pa povsem nadigrala Dalmatince. Z dvema zadetkoma jih je pokončal nekdanji soigralec Anas Sharbini in zabava na Reki se je lahko začela.

''Hajduku ni lahko dati štirih zadetkov. Čestitke igralcem, a življenje teče dalje. Čez šest dni nas čaka novi derbi,'' je po sladki zmagi, prvi nad splitskim velikanom v tej sezoni, povedal Matjaž Kek. Prihodnjo soboto bo z Rečani gostoval pri vodilnem Dinamu, s katerim se bo dvakrat pomeril tudi v finalu hrvaškega pokala. Zagrebčani imajo v prvenstvu osem točk naskoka, Rijeka pa je s šesto zaporedno zmago prednost pred Hajdukom povišala na pet točk.

Pod vodstvom Ljubljančana zmagali že dvanajstič zapored

Navijači Crvene zvezde čakajo na naslov srbskega prvaka že sedem let. Težko pričakovano lovoriko bi jim lahko prinesel Slaviša Stojanović, ki je po jesenskem viharnem delu na vedno boljšem glasu tudi pri najbolj glasnih kritikih. V soboto je rdeče-bele popeljal že do 12. zaporedne zmage v srbskem prvenstvu. V Subotici je strl odpor Spartaka (2:1), k zmagi pa sta svoj delež prispevala tudi Nejc Pečnik in Dejan Kelhar, ki sta odigrala vso tekmo.

''Vsaka tekma, ki jo odigramo, je zelo pomembna, saj odloča o naslovu. Tri točke pri Spartaku nam veliko pomenijo,'' je po zmagi na severu Vojvodine dejal Ljubljančan, ki mu je šel na roko tudi sobotni rezultat na derbiju 22. kroga. Partizan je doma le remiziral z Vojvodino (1:1), Crvena zvezda pa je tako največjemu tekmecu ušla za tri točke. Gostje iz Novega Sada so izenačili v zadnji minuti po spornem zadetku z bele točke, saj so televizijski posnetki potrdili, da je bil prekršek za 11-metrovko storjen globoko zunaj kazenskega prostora.

Milanič skrival glavne adute za torek?

Sturm iz Gradca je v soboto na domači tekmi 31. kroga avstrijskega prvenstva remiziral z Admiro Wacker (1:1). Gostitelji so prvi polčas dobili z 1:0. Slovenski napadalec Robert Berić je odigral 64 minut, le nekaj trenutkov po tem, ko je na štadionu UPC-Arena zapustil zelenico, pa so gostje izenačili. Sturm po remiju ostaja na sedmem mestu. ''Bili smo boljši, zaslužili bi si več kot le točko. V drugem polčasu smo imeli veliko priložnosti, a se je izkazal gostujoči vratar,'' je po obračunu dejal Darko Milanič, ki se bo v torek še enkrat pomeril z Admiro.

V torek bo srečanje veliko bolj pomembno, saj čaka Sturm četrtfinalni nastop v pokalnem tekmovanju. Admira Wacker bo imela prednost domačega igrišča, pokal pa je mikavna priložnost, da si Milaničeva četa priigra nastop v polfinalu. V prvenstvu bi ji ga priigral le še čudež, saj je zaostanek za dunajsko Austrio prevelik.

Ne spreglejte