Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 9. 2013,
9.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka

Petek, 20. 9. 2013, 9.19

8 let

Kek po najvišjem porazu Rijeke: Plačali smo davek naivnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je z Rijeko doživel prvi poraz v tej sezoni. Vitoria je bila na Portugalskem boljša s 4:0, Kek pa je grenkobo poraza občutil prvič po štirih mesecih.

Nepremagljivost Rijeke pod vodstvom Matjaža Keka je trajala 123 dni. Po domačem porazu z Zadrom v predzadnjem krogu hrvaškega prvenstva v sezoni 2012/13 je ostala ekipa, ki domuje na Kantridi, nepremagana kar na 16 uradnih srečanjih. Na kolena jo niso spravili niti Stuttgart, Žilina, Dinamo Zagreb, Hajduk … Potem pa se je začel skupinski del lige Europa. Rijeka se je najprej predstavila na Portugalskem, kjer pa je pri Vitorii Guimaraes doživela najvišji poraz v zgodovini evropskih nastopov. Nekdanji klub Zlatka Zahovića je hrvaškega predstavnika, ki se je v ligi Europa prvič prebil tako daleč, ponižal kar s 4:0. "Plačali smo davek naivnosti. Nismo odigrali disciplinirano, ampak izgubljali žoge v zvezni vrsti, napade pa gradili po individualnih akcijah. Tako lahko igraš v hrvaškem prvenstvu, ne pa tudi v Evropi. Vitoria je dobra ekipa, a spet ni tako dobra, da bi se morali do konca tekme tresti, ali bomo prejeli pet oziroma šest zadetkov," je po bolečem porazu na Portugalskem sporočil nekdanji slovenski selektor ter igralcem zabičal, da ne smejo tako popuščati. "Nekateri bodo morali postoriti nekaj na psihološkem področju. Nimam rad značaja nogometašev, ki se na tekmi predajo že vnaprej. Zdaj nas čaka tekma z Istro. Niz neporaženosti se je prekinil, zdaj bomo videli, kakšen je karakter ekipe," je dodal Mariborčan. Pred tekmo v Guimaraesu je napovedoval boj za zmago, bil z uvodom srečanja še zadovoljen, saj je prvo resno priložnost za zadetek na tekmi zapravila prav Rijeka, nato pa so gostitelji v nadaljevanju nadigrali Kekovo četo in se polastili prvega mesta v skupini.

Rijeka v četrtek ni računala na številne igralce. Manjkalo jih je več kot deset, od tega ogromno prvokategornikov. Med njimi tudi slovenski levi bočni branilec Matija Škarabot. Zdesetkana postava ni bila kos pritisku zahtevnega evropskega gostovanja, Rijeka pa je doživela najvišji poraz v zgodovini evropskih nastopov. Poprej sta za največji poraz veljala poraza z Realom (0:3 v Madridu po znameniti sodniški kraji) ter beograjskim Partizanom (0:3 na Kantridi). Zdaj bo na črnem seznamu nogometnega ponosa Kvarnerja na prvem mestu Vitoria.

V skupini I nastopata še Betis in Lyon. V Sevilli sta se razšla brez zadetkov, veljata pa za prva favorita za napredovanje.

Ne spreglejte