Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 10. 2024,
12.23

Osveženo pred

2 uri, 45 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Natisni članek

UEFA liga prvakov UEFA liga prvakov kazen UEFA Atletico Madrid

Četrtek, 17. 10. 2024, 12.23

2 uri, 45 minut

Kazen za Atletico Madrid

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
Atletico Madrid | Atletico Madrid ne bo prodajal vstopnic imetnikom sezonskih vstopnic za naslednjih pet gostujočih tekem. | Foto Guliverimage

Atletico Madrid ne bo prodajal vstopnic imetnikom sezonskih vstopnic za naslednjih pet gostujočih tekem.

Foto: Guliverimage

Španski nogometni prvoligaš Atletico Madrid ne bo prodajal vstopnic imetnikom sezonskih vstopnic za naslednjih pet gostujočih tekem, potem ko sta klub kaznovala tako Evropska (Uefa) kot španska nogometna zveza (RFEF), poroča britanska tiskovna agencija Reuters.

Disciplinski organ Uefe je prejšnji teden Atletico, za katerega kot vratar brani Škofjeločan Jan Oblak, kaznoval s plačilom 30 tisoč evrov globe in prepovedjo prodaje vstopnic svojim navijačem za eno gostujočo tekmo na tekmovanjih pod okriljem Uefe.

Madridčani so prejeli za eno leto odloženo pogojno kazen, potem ko so navijači skandirali rasistične in diskriminatorne vzklike ob porazu njihove ekipe v ligi prvakov proti portugalski Benfici.

Španska nogometna zveza se je v začetku meseca odločila, da bo Atletico naslednje tri domače tekme igral pred delno zaprtimi tribunami stadiona, potem ko so morali mestni derbi proti Real Madridu za kratek čas prekiniti. Navijači kluba so namreč na igrišče metali različne predmete.

"Škodo, ki so jo posamezniki povzročili ugledu in podobi Atletica ter njegovih navijačev, od katerih se je velika večina obnašala zgledno, je težko popraviti," je zapisano v izjavi Atletica.

"Resnost stanja in odgovornost, da skrbimo za ugled našega kluba, nas je prisilila, da sprejmemo ta ukrep, dokler ne bomo identificirali vseh vpletenih v te incidente," so Madridčani še zapisali v izjavi.

Preberite še:

Suad Fileković
Sportal Suad Fileković: Včasih je bilo v Mariboru drugače
Thomas Tuchel
Sportal Tomas Tuchel reprezentanco Anglije prevzema z novim letom
Lionel Messi
Sportal Lionel Messi zablestel v polnem sijaju
Ne spreglejte