Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 2. 2014,
8.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

žreb Euro 2016

Sobota, 22. 2. 2014, 8.44

7 let, 12 mesecev

Katanec: Želim skupino, ki bo realno omogočala borbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Evropska nogometna zveza (Uefa) bo v nedeljo ob 12. uri v Nici izžrebala kvalifikacijske skupine za evropsko prvenstvo 2016, ki ga bo gostila Francija.

Slovenska izbrana vrsta bo v tretjem bobnu skupaj s Turčijo, Izraelom, Srbijo, Norveško, Slovaško, Romunijo, Avstrijo in Poljsko.

Slovensko delegacijo v Nici bodo sestavljali selektor Srečko Katanec, generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije Aleš Zavrl in predstavnik za stike z javnostmi pri NZS Matjaž Krajnik.

"Veliko bo odvisno od žreba, seveda pa si želim skupino, ki bi bila za nas najlažja. Vendar takšne ne bo. Torej si želim skupino, ki nam bo omogočala, da smo realno v borbi za Euro 2016. O imenih reprezentanc težko govorim, saj lahko v skupino dobimo reprezentanco, ki javnosti ne pomeni nič, je pa močnejša kot marsikatera bolj prepoznavna reprezentanca. Zato počakajmo na nedeljo in bomo potem videli, kakšno bo naše izhodišče za začetek kvalifikacij," je pred žrebom za spletno stran NZS povedal Katanec.

Branilka naslova Španija bo ena od devetih nosilk v prvem bobnu. Ob njej bodo v tej vlogi še Nemčija, Nizozemska, Italija, Anglija, Portugalska, Grčija, Rusija ter Bosna in Hercegovina.

V drugem bobnu bodo Ukrajina, Hrvaška, Švedska, Danska, Švica, Belgija, Češka, Madžarska in Irska, v četrtem Črna gora, Armenija, Škotska, Finska, Latvija, Wales, Bolgarija, Estonija in Belorusija, v petem Islandija, Severna Irska, Albanija, Litva, Moldavija, Makedonija, Azerbajdžan, Gruzija in Ciper, v šestem pa Luksemburg, Kazahstan, Liechtenstein, Ferski otoki, Malta, Andora, San Marino in Gibraltar.

Na žrebu bodo 53 ekip razdelili v devet skupin, osem s po šestimi članicami in eno s petimi. Uefa je reprezentance razdelila v bobne glede na njihove količnike uspešnosti, v katerih so všteti dosežki po letu 2010.

Uefa žreba ne bo usmerjala, z dvema izjemama: zaradi političnih napetosti se ne bosta mogli v isti skupini znajti ekipi Azerbajdžana in Armenije ter Španije in Gibraltarja, ta bo prvič zaigral v kvalifikacijah za EP.

Na EP, ki bo med 10. junijem in 10. julijem 2016, se bodo uvrstite prvo- in drugouvrščene ekipe iz vsake skupine, pa tudi najboljša tretjeuvrščena ekipa. Vse druge tretjeuvrščene se bodo v dodatnih kvalifikacijah novembra 2015 borile za zadnje štiri vstopnice za prvenstvo, na katerem bo ob gostiteljici Franciji prostor še za 23 udeleženk.

Ne spreglejte